193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Invata sa-ti faci propriul otet de mere!

Invata sa-ti faci propriul otet de mere!

      Trimite pe mail Printeaza
Invata sa-ti faci propriul otet de mere!
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire.

Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand ai nevoie doar de coaja si miezul marului.

Reteta de otet din cidru de mere
Ingrediente:
6 mere dulci, 2 linguri miere de albine sau zahar, apa fara clor (clorul intrerupe fermentatia), 2 linguri de otet din cidru de mere (daca nu ai, pune drojdie de vin)
Iti trebuie: panza de tifon / filtru de cafea / prosop de bucatarie, elastic, un borcan cu gura larga

Mod de preparare
Spala merele, apoi taie-le in 8-12 bucatele, pune-le in borcan si tine-le asa, fara capac, pana cand se innegresc. Adauga apoi mierea si otetul din cidru de mere. Datorita acestuia din urma, fructul va incepe sa fermenteze.
Acopera merele cu apa, apoi pune peste borcan panza de tifon si prinde-o cu elastic. Nu uita ca fructul trebuie sa ia contact cu aerul pentru a fermenta. Datorita lui, din apa, zahar si mere se obtine un alcool usor, iar bacteria inofensiva din otetul folosit ca ingredient transforma cidrul in otet, in prezenta oxigenului.

Tine borcanul intr-un loc cald si intunecos timp de 2 saptamani (daca il tii la temperatura camerei, va dura putin mai mult). Se vor forma spuma si bule la suprafata, semn ca bacteria transforma alcoolul si zaharurile in otet. Agita borcanul zilnic.
Dupa 2 saptamani, strecoara lichidul in alt borcan, acopera-l cu panza si du-l intr-un loc cald si intunecos. Agita-l usor la fiecare cateva zile. Verifica regulat lichidul. Cand se formeaza la suprafata o pelicula alba, inseamna ca e gata. Atunci infileteaza capacul si baga borcanul in frigider.



Metoda 2
Ai nevoie de aceleasi ustensile ca la metoda 1 si de acelasi ingrediente, cu exceptia faptului ca, acum, folosesti coaja si miezul de la 8-10 mere.
Mod de preparare: Aplica aceeasi tehnica precum mai sus.

Bine de stiut
- otetul nu se depoziteaza in recipiente din metal, intrucat acidul le ataca;
- otetul din cidru de mere facut in casa nu trebuie utilizat pentru conservarea alimentelor, intrucat pH-ul lui nu prezinta garantii. Otetul poate fi ori prea slab, ori prea puternic, spre deosebire de cel din comert;
- nu uita ca beneficiile otetului de mere sunt multiple.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-23 Vizualizari: 5026


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Invata sa-ti faci propriul otet de mere!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro