193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit orezul brun

Sfaturi pentru gatit orezul brun

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit orezul brun
Orezul brun e un aliment important si sanatos si de aceea este necesar sa stii cum sa il gatesti.
Evita erorile si usureaza-ti munca cu sfaturile urmatoare:

Pregateste totul
Pentru a gati orezul brun, foloseste o tigaie cu un capac etans si apa sarata.
Asigura-te ca orezul se fierbe incet.

O tigaie mare e o alegere buna
Foloseste o tigaie cat mai mare, pentru a permite caldurii sa se disperseze in mod egal, rezultand o textura mai consistenta.

Verifica ceasul
Timpul de fierbere depinde de cuptorul pe care il folosesti.
Desi orezul necesita in jur de 40-50 de minute, incepe sa verifici dupa 30, ca sa fii sigur ca nu se arde.

Foloseste cantitatile corecte
Incepe cu cantitatea corecta de apa pentru a nu arde orezul.
Citeste cu atentie indicatiile de pe ambalaj.

Lasa-l cateva minute la odihnit
Odata ce orezul a fiert, lasa-l aproximativ cinci minute cu capacul pus.
Perioada de odihna ii permite sa se raceasca si sa devina ferm, astfel incat sa nu se rupa atunci cand il scoti din recipient.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-08-04 Vizualizari: 2249


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit orezul brun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro