193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi...

Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi
Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie.
Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila.

1. Pregateste totul
Bate ouale sau frisca pana se intaresc si prepara baza intr-un alt castron.

2. Dilueaza aluatul cu un albus
Adauga o lingura de albus de ou in baza preparata.
Amesteca usor pana aluatul face cateva cocoloase.
Astfel vei face o baza mai usor de manevrat, fara sa o dezumfli.

3. Adauga restul albusurilor in aluat
Deasupra aluatului, toarna albusurile ramase sau frisca.

4. Taie drept, in jos, prin mijlocul albusurilor
Cu spatula, trage o linie dreapta prin mijlocul albusurilor sau prin frisca, pana atingi fundul castronului.

5. Impacheteaza
Treci usor cu spatula de-a lungul formei castronului, aducand aluatul si albusurile deasupra.
Impacheteaza-le deasupra restului de albusuri.

6. Intoarce bolul un sfert de tura si repeta.

7. Opreste-te
Atunci cand aluatul si albusurile au fost incorporate, e timpul sa te opresti.
Chiar daca ramai cu cateva cocoloase, totul e in regula.
Daca vei continua sa amesteci, vei dezumfla albusurile.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-08-06 Vizualizari: 1435


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro