193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea

Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea
1. Amesteca ingredientele uscate inainte de a le adauga pe cele umede.
2. Cand amesteci untul cu zaharul, fa amestecul galben deschis si pufos. Va dura aproximativ 5 minute.
3. Intotdeauna se incepe si se termina cu ingredientele uscate, atunci cand se alterneaza cu cele umede.
4. Nu amesteca prea mult, odata ce ingredientele au fost adaugate. Foloseste viteza mica pana sunt incorporate toate.
5. Un mixer mic nu ar trebui sa fie folosit la viteza mai mare de 4, iar unul mare nu trebuie sa depaseasca viteza 6.

6. Ai grija la zahar: prea mult poate forma o crusta inchisa la culoare, iar prea putin poate forma o crusta prea subtire sau o textura dura.
7. Masoara cu atentie si faina: prea multa poate duce la crapaturi.
8. Bate galbenusurile cu furculita, inainte de a le adauga in aluat.
9. Ca sa scoti bucatelele de coaja de ou din amestec, foloseste jumatatile goale de coji. Daca nu le poti scoate, ele se vor scufunda in timpul coacerii, deci poti intoarce prajitura cand este rece si le poti scoate atunci.



10. Un praf de sare scoate in evidenta aromele din dulciuri.
11. Cand incorporezi, intotdeauna adauga amestecul mai usor deasupra, folosind o miscare delicata, pentru a nu dezumfla aluatul.
12. Cand amesteci albusurile pentru bezea, sterge toate ustensilele si castronul cu otet sau suc de lamaie, inainte de a intra in contact cu ouale. Orice urma de grasime iti va pune in pericol bezeaua.
13. Foloseste un set special de spatule de silicon pentru bezele.
14. Daca incorporezi mai mult de o aroma intr-un aluat sau glazura, pune vanilia prima, deoarece intensifica cel mai bine restul aromelor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-08-11 Vizualizari: 1012


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro