193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu masline

Sfaturi pentru gatit cu masline

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu masline
Selectie si depozitare
Chiar daca maslinele se gasesc la conserva sau in borcane, alege sa le cumperi vrac.
Astfel, poti experimenta cu diverse tipuri pe care nu le-ai incercat pana acum, si poti cumpara doar cat ai nevoie.

Maslinele intregi sunt comune, insa poti gasi varietati fara samburi sau chiar umplute cu ardei, usturoi sau migdale.
Asigura-te ca magazinul de unde cumperi pastreaza maslinele in saramura, pentru prospetime si umezeala.

Daca alegi sa cumperi masline la conserva si nu le folosesti imediat, le poti pastra in frigider pana la doua saptamani.
Borcanele pot fi pastrate la fel, iar in cazul maslinelor tratate in saramura, le poti pastra pana la doua luni.

Atunci cand alegi maslinele, fii atent la etichetele pe care scrie "culese manual". Asta nu inseamna neaparat ca au fost crescute bine!
Multe masline sunt culese cu mana, chiar daca ambalajul nu confirma acest lucru.
Chiar si maslinele care au fost recoltate prin utilaje pot aparea uneori sub aceasta descriere.

Cum le pregatim
Pentru a scoate samburii, apasa maslina cu partea plata unui cutit cu lama lata. Astfel, se va rupe interiorul, iar tu vei putea scoate samburele cu degetele sau cutitul.
Mult mai simplu si rapid este sa folosesti un dispozitiv pentru scos samburii.
Saramura in care sunt impachetate maslinele poate servi drept apa sarata in retete.

Idei de retete
1. Tapenada (pasta de masline)

Tapenada este o pasta care se poate intinde pe paine (prajita sau moale), diferite legume si multe altele.
Contine, in general, masline taiate si amestecate cu diverse condimente si alte ingrediente mici pentru gust.
Poate fi folosita ca un aperitiv sau un dip pentru petreceri, dar poate fi si o baza sanatoasa pentru pranz, alaturi de paine integrala si legume.

2. Supa de masline
Maslinele pot fi gatite intr-o supa, pentru o aroma bogata. Desi retin majoritatea beneficiilor, acestea pot pierde cateva odata cu prepararea. Ai grija sa nu le gatesti prea mult, tocmai din acest motiv.
Adauga si alte ingrediente sanatoase in supa, cum ar fi alte legume sau cereale integrale.
Folosind masline pentru supa, vei adauga nutrienti importanti pe care supele in general nu le au.

3. Paine cu masline
Daca faci painea acasa, incearca sa adaugi si masline. Amesteca cateva masline taiate in aluatul pentru paine si vei obtine o aroma deosebita.
De asemenea, este o cale perfecta de a incerca noi varietati de paine, mai ales daca nu obisnuiesti sa mananci masline goale.


4. Pizza
Maslinele reprezinta un topping excelent pentru pizza. De obicei, cele negre sunt cea mai populara alegere. Chiar si asa, alte tipuri de masline se potrivesc exceptional pe pizza.
Daca planuiesti sa folosesti masline verzi, incearca sa utilizezi un sos alb, pentru o combinatie perfecta de arome.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-08-13 Vizualizari: 1365


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu masline, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro