193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Curatarea vaselor de gatit

Curatarea vaselor de gatit

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Curatarea vaselor de gatit
De multe ori tavile de copt si alte recipiente folosite la copt par a fi mai greu de curatat decat vasele obisnuite, dar in realitate e necesara doar putin mai mult timp pentru curatarea lor si nimic altceva. Resturile mai mari se indeparteaza in prima faza si se arunca la cos, iar apoi se adauga detergentul de vase si apa fierbinte si se agita bine lasandu-se circa 2 minute la muiat. Cu un spalator de sarma se indeparteaza apoi resturile si se clateste bine. Daca stratul de murdarie este insa prea greu de indepartat atunci e bine sa se lase peste noapte apa calda cu ceva mai mult detergent de vase si dimineata va fi mult mai usor de curatat in profunzime.

Grasimile si resturile de branza, ou sau alte produse grase pot si acestea sa deaa batai de cap la curatarea recipientelor in care s-a gatit. Si aici primul lucru care se face este indepartarea resturilor mai mari cu o spatula de lemn si apoi stergerea tigaii, cratitei, etc. cu un servetel de hartie sau un prosop de bucatarie din hartie. Se toarna apoi apa fierbinte, se lasa 1 minut si apoi cu aceeasi spatula de lemn se incearca indepartarea resturilor mai mici, dar fara a se exercita prea mare presiune pe peretii recipientului. La final se adauga detergent de vase si apa calda si se indeparteaza toat resturile, inclusiv grasimea alimentara.

Cele mai mari batai de cap la curatat le pot da resturile de orez, paste fainoase si alte alimente care contin amidon. Si in acest caz, se indeparteaza mai intai resturile mari cu o spatula de lemn dupa care se pune apa calda si se lasa mai multa vreme la inmuiat. Alternativ se poate chiar pune la fiert tigaia sau cratita cu apa pe jumatate timp de 3-5 minute dupa care se arunca toata apa calda cu tot cu resutri si se pune sub jet de apa rece. Acum puteti folosi si detergentul de vase care va curata in profunzime recipientul.

Laptele pus la fiert lasa si acesta urme greu de indepartat pe peretii oalei unde a fost pus. Aici insa e mai simplu daca se umple recipientul cu apa rece si se lasa mai multa vreme la inmuiat. Atunci cand apa rece va reusi sa dizolve bine resturile de pe peretii oalei puteti folosi un burete de bucatarie sau chiar o carpa sterilizata din material moale cu care sa indepartati grosul mizeriei, recurgand apoi la detergent si apa calda pentru a incheia procesul de curatare cu succes.

Vasele de sticla necesita mai multa atentie la curatarea lor, aici nefiind recomandat spalatorul din sarma si, de aceea, cerandu-se metode alternative care sa permita o indepartare eficienta a resturilor alimentare. Aici putem aminti folosirea amestecului de otet alimentar si apa care va curata foarte bine peretii vasului, mirosurile ulterioare fiind usor de indepartat cu ajutorul detergentului de vase si apa din abundenta.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-06-12 Vizualizari: 3652


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Curatarea vaselor de gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru gatit bruschete perfecte
Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita. Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare: 1. Alege paine rustica sau baghete crocante. Unge painea cu ulei de
Sfaturi pentru gatit calamari
Calamarul, asemanator cu sepia intrucat are tentacule si cerneala, e folosit in bucatarie mai ales pentru retetele pane sau de gratar. Cat despre cerneala, ei bine, ea e pusa in orez, sosuri si paste,
Invata sa-ti faci propriul otet de mere!
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire. Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand
Sfaturi pentru supa de pui perfecta
E destul de greu sa strici o supa, insa in unele zile poate parea o alegere destul de banala. Incearca urmatoarele trucuri pentru a aduce traditionala supa de pui la urmatorul nivel, cu un gust mult m
Sfaturi pentru pus muraturi de vara
Muraturile sunt specifice toamnei, dar nimeni nu ne impiedica sa punem si vara cateva borcane cu asa ceva in camara. De departe, preferatul meu este pepenele rosu murat. Pulpa fructului moale si acris
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Cuburile de gheata vor fi mai limpezi daca folositi apa fiarta.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada