193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Curatarea vaselor de gatit

Curatarea vaselor de gatit

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Curatarea vaselor de gatit
De multe ori tavile de copt si alte recipiente folosite la copt par a fi mai greu de curatat decat vasele obisnuite, dar in realitate e necesara doar putin mai mult timp pentru curatarea lor si nimic altceva. Resturile mai mari se indeparteaza in prima faza si se arunca la cos, iar apoi se adauga detergentul de vase si apa fierbinte si se agita bine lasandu-se circa 2 minute la muiat. Cu un spalator de sarma se indeparteaza apoi resturile si se clateste bine. Daca stratul de murdarie este insa prea greu de indepartat atunci e bine sa se lase peste noapte apa calda cu ceva mai mult detergent de vase si dimineata va fi mult mai usor de curatat in profunzime.

Grasimile si resturile de branza, ou sau alte produse grase pot si acestea sa deaa batai de cap la curatarea recipientelor in care s-a gatit. Si aici primul lucru care se face este indepartarea resturilor mai mari cu o spatula de lemn si apoi stergerea tigaii, cratitei, etc. cu un servetel de hartie sau un prosop de bucatarie din hartie. Se toarna apoi apa fierbinte, se lasa 1 minut si apoi cu aceeasi spatula de lemn se incearca indepartarea resturilor mai mici, dar fara a se exercita prea mare presiune pe peretii recipientului. La final se adauga detergent de vase si apa calda si se indeparteaza toat resturile, inclusiv grasimea alimentara.

Cele mai mari batai de cap la curatat le pot da resturile de orez, paste fainoase si alte alimente care contin amidon. Si in acest caz, se indeparteaza mai intai resturile mari cu o spatula de lemn dupa care se pune apa calda si se lasa mai multa vreme la inmuiat. Alternativ se poate chiar pune la fiert tigaia sau cratita cu apa pe jumatate timp de 3-5 minute dupa care se arunca toata apa calda cu tot cu resutri si se pune sub jet de apa rece. Acum puteti folosi si detergentul de vase care va curata in profunzime recipientul.

Laptele pus la fiert lasa si acesta urme greu de indepartat pe peretii oalei unde a fost pus. Aici insa e mai simplu daca se umple recipientul cu apa rece si se lasa mai multa vreme la inmuiat. Atunci cand apa rece va reusi sa dizolve bine resturile de pe peretii oalei puteti folosi un burete de bucatarie sau chiar o carpa sterilizata din material moale cu care sa indepartati grosul mizeriei, recurgand apoi la detergent si apa calda pentru a incheia procesul de curatare cu succes.

Vasele de sticla necesita mai multa atentie la curatarea lor, aici nefiind recomandat spalatorul din sarma si, de aceea, cerandu-se metode alternative care sa permita o indepartare eficienta a resturilor alimentare. Aici putem aminti folosirea amestecului de otet alimentar si apa care va curata foarte bine peretii vasului, mirosurile ulterioare fiind usor de indepartat cu ajutorul detergentului de vase si apa din abundenta.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-06-12 Vizualizari: 3873


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Curatarea vaselor de gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Cum se gateste baconul?
Cel mai la indemana este sa pui baconul in tigaia incinsa, iar dupa cateva minute sa-l intorci pe partea cealalta. Intr-adevar, este usor, dar exista si alte moduri de a gati bacon... Iata ce iti suge
Cum sa faci pastele perfecte
Mancarurile cu paste pot fi minunate: usoare, foarte aromate, dar si dense sau lipite – un dezastru. Iti poti imbunatati reteta de paste, fie ca e vorba de lasagna la cuptor, o salata de paste sau s
Cum sa faci orezul perfect
Este o sarcina de baza in bucatarie, dar care inca poate fi luata prea putin in serios. Nu este imposibil sa obtii un orez perfect, ai nevoie doar de cateva secrete: o cantitate corecta de apa, caldur
9 greseli comune in bucatarie
Daca stii ce gresesti in bucatarie, automat iti poti imbunatati atat tehnica, cat si preparatul final. Iata cele mai frecvente greseli: 1. Nu gusti mancarea in timp ce o pregatesti Rezultatul: Aroma s
Cum folosim resturile de aluat de placinta
Stii, cu siguranta, ca atunci cand faci o placinta de la zero, ramai mai mereu cu niste aluat in plus. Nu-l arunca! Iata cateva metode distractive si delicioase prin care poti sa-l folosesti: 1. Mini
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Cand folositi miere de albine sau melasa ungeti usor lingurita cu ulei si totul va decurge bine.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau







DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada