193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Secretele aluatului de patiserie congelat

Secretele aluatului de patiserie congelat

      Trimite pe mail Printeaza
Secretele aluatului de patiserie congelat
Aluatul de patiserie este delicios, insa necesita multa rabdare si atentie.
Din fericire, cel congelat pastreaza calitatile celui facut in casa, fara prea multa osteneala.

Daca nu esti obisnuit sa lucrezi cu aluat congelat, sau pur si simplu cauti noi moduri de a gati cu el, citeste sfaturile urmatoare:

Fii un cumparator priceput
Majoritatea pachetelor de aluat se afla in intervalul de 1-1,5 kg si contin una sau doua foi.
Reteta iti va indica cat de mult trebuie sa folosesti, insa, ca o regula generala, o singura foaie ajunge pentru o tarta pentru 4-6 persoane.
Asigura-te ca ai cumparat aluat de patiserie, nu foi subtiri. Deseori, ambalajele arata cam la fel.
Foile sunt mult mai fragile, si, desi pot inlocui uneori aluatul, nu reprezinta intotdeauna cea mai buna alegere.

Pregateste-ti aluatul
Cele mai multe produse de patiserie vin in foi pliate. Dezgheaza-le complet, fie peste noapte in frigider, fie la temperatura camerei timp de 45 de minute.
Aluatul se desface usor, iar daca observi fisuri sau gauri, adauga putina apa pentru a presa aluatul la loc.
Pentru a preveni lipirea, intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor. Indeparteaza apoi faina in exces cu o pensula sau periuta.
Daca faci ceva dulce, poti folosi zahar sau zahar cu scortisoara in loc de faina, iar pentru retetele cu branza poti folosi branza rasa fin.

Pastreaza-l rece
Se lucreaza mai usor cu aluatul de patiserie atunci cand este rece, deci pune la frigider ceea ce nu folosesti.
Daca aluatul devine prea moale cand il tai sau rulezi, baga-l in frigider pana se raceste.
Daca vrei sa faci forme, pastreaza-l cat de rece posibil.

Personalizeaza-ti aluatul
Daca gatesti o placinta sau o tarta si vrei ca aluatul sa nu depaseasca marginile, foloseste o furculita pentru a intepa suprafata.
Daca ai nevoie de o suprafata perfect dreapta, coace aluatul intre doua foi de copt.



Alege umpluturi fine
Nu folosi topping-uri in exces sau ingrediente cu mult lichid, deoarece aluatul este fragil.
Ai grija la umpluturile lipicioase sau cele care ar putea da pe dinafara.

Fa-l sa straluceasca
Chiar inainte de a-l baga la cuptor, unge aluatul cu un ou batut, pentru stralucire.
Oul poate fi folosit si pe post de lipici, pentru margini sau impaturiri.

Coace-l acum sau mai tarziu
Aluatul de patiserie e cel mai bun atunci cand este proaspat scos din cuptor, deci daca e posibil, gateste-l in cantitati mici si consuma-l imediat.
Unele retete pot fi "asamblate" si pastrate la frigider cateva ore pana la coacere, sau chiar pastrate 1-2 saptamani.
Daca nu vrei sa lasi coacerea pe ultima suta de metri, pregateste-ti prajitura, las-o la racit apoi pastreaz-o intr-un recipient la temperatura camerei.
Daca simti ca e nevoie, mai pune-o putin la cuptor, inainte de a o servi.

Pastreaza resturile
Daca iti raman bucati de aluat, combina-le si fa palmieri sau saratele cu branza.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-08-29 Vizualizari: 7665


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Secretele aluatului de patiserie congelat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro