Tips & tricks
Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai)

Cand nu stii ce sa mai gatesti ori nu ai chef, scoate niste fasole verde din congelator si pune-o in tigaie.
Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte.
Pastaile verzi au mai multe beneficii pentru sanatate.
Printre altele, sunt o sursa de: vitamine (A, C, K), potasiu, mangan, betacaroten, folati.
Selectie si depozitare
- cumpara / pastai tari, care sunt proaspete, iar nu vestede;
- nu lua pastai cu pete, mucegai ori care sunt altfel decat verzi;
- se tin in frigider, intr-o punga de plastic. Trebuie gatite cam in 5 zile.
Sfaturi de la gospodine
- sunt indicate pentru retetele cu prajire rapida;
- se fierb foarte usor si in cat mai putina apa posibila;
- cu cat sunt mai putine pastai in tigaie, cu atat se gatesc mai repede;
- sunt foarte bune cand le servesti cu unt topit, usturoi, cimbru, zeama de lamaie si seminte de pin;
- inainte sa le gatesti, rupe-le coditele;
- pastaile se gatesc la aburi cam in 18-22 de minute;
- daca vrei sa le bagi in congelator, opareste-le.
Pastai la cuptor
Pune pastaile cu 2 linguri de apa intr-un vas termorezistent si baga-l in cuptorul cu microunde, acoperit cu folie, pentru 8-10 minute. Dupa ce au fiert, amesteca-le cu supa-crema de ciuperci, presara peste ele firimituri de paine si ceapa frantuzeasca sotata si baga-le in cuptorul normal. Dupa 25-30 de minute, cand crusta e aurie, pot fi scoase si servite.
Pastai oparite
Pune o tigaie inalta cu apa la fiert. Cand da in clocot, adauga o lingura de sare si pastaile. Gateste-le 3-4 minute, apoi scurge-le si pune-le imediat in apa rece ca gheata. Dupa 3 minute trebuie scurse inca o data.
Pastai sotate
Incinge ulei de masline la temperatura medie spre inalta. Cand e suficient de fierbinte, pune pastaile si amesteca ocazional. Dupa 3-4 minute potriveste de piper si sare, amesteca inca o data, apoi ia tigaia de pe foc.
Salata de pastai verzi
Fierbe pastaile, apoi raceste-le si injumatateste-le. Pune-le intr-un bol si amesteca-le cu branza feta, ceapa si rosii. Separat pregateste un dressing din: piper, sare, otet si ulei. Toarna-l peste pastai, amesteca si serveste.
Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte.
Pastaile verzi au mai multe beneficii pentru sanatate.
Printre altele, sunt o sursa de: vitamine (A, C, K), potasiu, mangan, betacaroten, folati.
Selectie si depozitare
- cumpara / pastai tari, care sunt proaspete, iar nu vestede;
- nu lua pastai cu pete, mucegai ori care sunt altfel decat verzi;
- se tin in frigider, intr-o punga de plastic. Trebuie gatite cam in 5 zile.
Sfaturi de la gospodine
- sunt indicate pentru retetele cu prajire rapida;
- se fierb foarte usor si in cat mai putina apa posibila;
- cu cat sunt mai putine pastai in tigaie, cu atat se gatesc mai repede;
- sunt foarte bune cand le servesti cu unt topit, usturoi, cimbru, zeama de lamaie si seminte de pin;
- inainte sa le gatesti, rupe-le coditele;
- pastaile se gatesc la aburi cam in 18-22 de minute;
- daca vrei sa le bagi in congelator, opareste-le.
Pastai la cuptor
Pune pastaile cu 2 linguri de apa intr-un vas termorezistent si baga-l in cuptorul cu microunde, acoperit cu folie, pentru 8-10 minute. Dupa ce au fiert, amesteca-le cu supa-crema de ciuperci, presara peste ele firimituri de paine si ceapa frantuzeasca sotata si baga-le in cuptorul normal. Dupa 25-30 de minute, cand crusta e aurie, pot fi scoase si servite.
Pastai oparite
Pune o tigaie inalta cu apa la fiert. Cand da in clocot, adauga o lingura de sare si pastaile. Gateste-le 3-4 minute, apoi scurge-le si pune-le imediat in apa rece ca gheata. Dupa 3 minute trebuie scurse inca o data.
Pastai sotate
Incinge ulei de masline la temperatura medie spre inalta. Cand e suficient de fierbinte, pune pastaile si amesteca ocazional. Dupa 3-4 minute potriveste de piper si sare, amesteca inca o data, apoi ia tigaia de pe foc.
Salata de pastai verzi
Fierbe pastaile, apoi raceste-le si injumatateste-le. Pune-le intr-un bol si amesteca-le cu branza feta, ceapa si rosii. Separat pregateste un dressing din: piper, sare, otet si ulei. Toarna-l peste pastai, amesteca si serveste.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-09-05 Vizualizari: 6121
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai), aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta