193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai)

Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai)

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai)
Cand nu stii ce sa mai gatesti ori nu ai chef, scoate niste fasole verde din congelator si pune-o in tigaie.
Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte.

Pastaile verzi au mai multe beneficii pentru sanatate.
Printre altele, sunt o sursa de: vitamine (A, C, K), potasiu, mangan, betacaroten, folati.

Selectie si depozitare
- cumpara / pastai tari, care sunt proaspete, iar nu vestede;
- nu lua pastai cu pete, mucegai ori care sunt altfel decat verzi;
- se tin in frigider, intr-o punga de plastic. Trebuie gatite cam in 5 zile.

Sfaturi de la gospodine
- sunt indicate pentru retetele cu prajire rapida;
- se fierb foarte usor si in cat mai putina apa posibila;
- cu cat sunt mai putine pastai in tigaie, cu atat se gatesc mai repede;
- sunt foarte bune cand le servesti cu unt topit, usturoi, cimbru, zeama de lamaie si seminte de pin;
- inainte sa le gatesti, rupe-le coditele;
- pastaile se gatesc la aburi cam in 18-22 de minute;
- daca vrei sa le bagi in congelator, opareste-le.

Pastai la cuptor
Pune pastaile cu 2 linguri de apa intr-un vas termorezistent si baga-l in cuptorul cu microunde, acoperit cu folie, pentru 8-10 minute. Dupa ce au fiert, amesteca-le cu supa-crema de ciuperci, presara peste ele firimituri de paine si ceapa frantuzeasca sotata si baga-le in cuptorul normal. Dupa 25-30 de minute, cand crusta e aurie, pot fi scoase si servite.

Pastai oparite
Pune o tigaie inalta cu apa la fiert. Cand da in clocot, adauga o lingura de sare si pastaile. Gateste-le 3-4 minute, apoi scurge-le si pune-le imediat in apa rece ca gheata. Dupa 3 minute trebuie scurse inca o data.

Pastai sotate
Incinge ulei de masline la temperatura medie spre inalta. Cand e suficient de fierbinte, pune pastaile si amesteca ocazional. Dupa 3-4 minute potriveste de piper si sare, amesteca inca o data, apoi ia tigaia de pe foc.

Salata de pastai verzi
Fierbe pastaile, apoi raceste-le si injumatateste-le. Pune-le intr-un bol si amesteca-le cu branza feta, ceapa si rosii. Separat pregateste un dressing din: piper, sare, otet si ulei. Toarna-l peste pastai, amesteca si serveste.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-09-05 Vizualizari: 6121


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro