193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cum servim masa: a la francaise sau a la russe

Cum servim masa: a la francaise sau a la russe

      Trimite pe mail Printeaza
Cum servim masa: a la francaise sau a la russe
1. Servirea mesei "a la francaise", adica in stil frantuzesc, este obiceiul de a servi diferite feluri de mancare ale unei mese in acelasi timp.
Masa este impartita in trei: supa si peste, fripturi si desert.
Fiecare include mai multe feluri de mancare, din care oaspetele alege ceea ce doreste.
Masa este pregatita si asezata inainte ca oaspetii sa soseasca, iar chelnerii inlocuiesc imediat farfuriile goale, astfel incat pe masa sa fie intotdeauna mancare.

O forma a acestui stil se gaseste in restaurantele mai putin formale, in care familiile isi pot alege singure felurile de mancare pe care le doresc.
Acest tip de bufet este o variatie in care toata mancarea este disponibila, servita la temperatura corecta, intr-un alt loc decat masa, iar oaspetii se plimba cu tava in timp ce isi aleg alimentele. Un exemplu de astfel de loc sunt hotelurile cu mese incluse.
Totusi, alimentele nu pot fi servite toate odata si la temperatura corecta, decat daca numarul de chelneri il depaseste cu mult pe cel al oaspetilor.

2. Servirea "a la russe" presupune servirea separata a fiecarui fel de mancare.
Asezarea mesei este cea pe care o stim cu totii: farfuriile, tacamurile necesare, in afara de cele pentru desert, pahare pentru apa, vin si sampanie, servetelul impaturit si semnul cu numele invitatului.
In partea dreapta, dinspre exterior spre interior, tacamurile sunt urmatoarele: furculita pentru stridii, asezata in interiorul lingurii pentru supa, cutitul pentru peste, cutitul pentru carne si cutitul pentru salata (ori furculita).
In partea stanga gasim furculita pentru peste, furculita pentru carne si cea pentru salata sau fructe.

Oaspetii se asaza in fuctie de semnele cu numele lor si iau servetelul de pe farfurie, pe care il asaza in poala.
Servetelul se ridica doar dupa ce gazda l-a ridicat pe al sau. De asemenea, tot gazda este cea care mananca prima.
Pana inainte de desert, fiecare farfurie din care s-a terminat mancarea, este inlocuita cu una goala.
Atunci cand urmeaza desertul, totul este ridicat de pe masa, in afara de paharele de vin si apa.
Farfuria cu desertul are un servetel cu dantela, un bol peste acesta, o furculita si un cutit (in stanga si dreapta).





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-10 Vizualizari: 2277


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum servim masa: a la francaise sau a la russe, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro