193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu busuioc

Sfaturi pentru gatit cu busuioc

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu busuioc
Cum selectam si pastram busuiocul
Ori de cate ori e posibil, alege busuioc proaspat in locul formei uscate, deoarece este superior in gust.
Frunzele trebuie sa aiba o culoare verde intensa si fara pete intunecate sau ingalbenite.

Chiar daca ierburile uscate se gasesc in supermarket-uri, incearca magazine locale de condimente din zona ta. Deseori, acestea sunt dotate cu o selectie superioara de ierburi si condimente, care sunt, de cele mai multe ori, si mai proaspete.
Incearca sa selectezi busuioc cultivat ecologic, deoarece vei fi sigur ca nu a fost iradiat, ceea ce ar duce la scaderea semnificativa a vitaminei C.

Busuiocul proaspat se tine in frigider intr-un prosop de hartie umeda. Acesta poate fi inghetat integral sau tocat, in recipiente inchise ermetic.
Poti congela busuiocul in tavi pentru cuburi de gheata, acoperit cu apa. Cuburile rezultate vor putea fi folosite in supe, ulterior.

Cel mai sanatos mod de a gati busuioc
Deoarece uleiurile din busuioc sunt volatile, cel mai bine este sa adaugati planta aproape de sfarsitul procesului de gatire, pentru a pastra aroma.

Cateva idei de servire
  • Combina busuioc proaspat cu usturoi si ulei de masline pentru a face o varianta de pesto, fara lactate. Acesta se poate consuma cu diferite feluri de mancare, precum paste, somon si bruschete.
  • Bucura-te de un gust italian punand frunzele de busuioc peste felii de rosii si mozzarella, pentru a crea o salata colorata si delicioasa.
  • Adauga busuioc peste cartofi prajiti, vinete, varza, ardei iote, tofu, nuci de caju, pentru un aer thailandez.
  • Busuiocul facut piure, alaturi de ulei de masline si ceapa, completeaza perfect o supa de rosii.
  • Te poti relaxa cu un ceai revigorant de busuioc, daca lasi frunzele la infuzat in apa clocotita, timp de opt minute.





  • Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-10 Vizualizari: 1324


          Printeaza

    Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu busuioc, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

    Sfaturi cool


    Ce fel de ceapa folosim la gatit?
    Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
    Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
    Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
    Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
    Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
    Sfaturi pentru un cozonac reusit
    Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
    Sfaturi pentru o coliva aromata
    Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
    Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


     
    Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
    Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
    SFATUL COOL AL ZILEI



    Hrisca
    Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
    » mai mult

    Citeste despre un condiment

    Adauga restaurant

    Alege oras
    Vezi toate restaurantele din orasul tau






    Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
    Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
    "Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
    Edward A. Murphy
    Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
     Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
     Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro