193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu marar

Sfaturi pentru gatit cu marar

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu marar
Atunci cand poti, alege mararul proaspat, in locul celui uscat, datorita parfumului sau delicat.

Frunzele de marar proaspat trebuie sa fie verzi.
Cele putin ofilite sunt acceptabile, deoarece mararul se ofileste foarte repede, dupa ce a fost cules.

Ierburi uscate si condimente puteti gasi in multe supermarketuri, insa cautati si in magazinele locale.
La fel ca si cu alte ierburi, cautati marar ecologic, pentru a va asigura ca nu consumati alimente iradiate.

Mararul proaspat se pastreaza in frigider, fie infasurat intr-un prosop de hartie umed, fie cu tulpinile intr-un recipient cu apa. Deoarece este foarte fragil, chiar daca este depozitat in mod corespunzator, el se va pastra in stare proaspata pentru aproximativ doua zile.
De asemenea, acesta poate fi congelat, intreg sau taiat, in recipiente inchise ermetic. Puteti congela frunzele de marar in tavi pentru cuburi de gheata, acoperite cu apa, pentru a le adauga apoi in supe sau tocane.

Semintele de marar se depoziteaza intr-un recipient de sticla inchis ermetic, intr-un loc racoros, uscat si intunecat, pentru a se pastra in stare proaspata aproximativ sase luni.

Cateva idei de servire
- Combina marar cu iaurt simplu si castravete tocat pentru o gustare racoroasa si delicioasa.
- Foloseste marar atunci cand gatesti peste, in special somon si pastrav, pentru ca aromele se completeaza una pe cealalta foarte bine.
- In mod traditional, semintele de marar se foloseau pentru a calma stomacul dupa masa. Pune niste seminte intr-un vas mic si lasa-l pe masa, pentru ca toti sa se bucure de beneficiile acestora.

- Adauga marar la reteta preferata de salata cu ou.
- Amesteca fasole verde, cartofi tocati si iaurt simplu, apoi condimenteaza cu seminte de marar si marar tocat.
- Aroma mararului scade foarte mult cu cat acesta este gatit. Adauga-l in ultimul minut pentru un gust deplin si o aroma imbietoare.
- Pe de alta parte, incalzirea scoate in evidenta aroma semintelor de marar, de aceea se recomanda ca semintele sa fie prajite inainte de a fi utilizate.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-12 Vizualizari: 1400


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu marar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro