193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu A

Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu A

      Trimite pe mail Printeaza
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu A
Afghanistan: Kabuli Palaw
Acest fel de mancare este un pilaf afgan, din orez amestecat cu linte, stafide, morcovi si carne (de miel, pui sau vita).
Palaw se coace in cuptor si se acopera cu felii de morcov prajit, stafide, coaja de portocala, nuci, fistic sau migdale tocate.

Algeria: Couscous
Couscous este un preparat traditional in Algeria, o farfurie de gris gatit la aburi.
Acesta se serveste cu o tocana de carne sau cu o lingura de legume peste el.

Angola: Muamba de galinha
Moambe, mwambe sau unt de palmier sunt denumirile unui sos, sau al unui fel de mancare preparat cu acest sos, realizat din pericarpul nucilor de palmier.
Mancarurile cu acest sos includ adesea alune, sos de arahide sau unt de arahide, dar si carne de pui, vita, peste, oaie si chiar crocodil.

Antigua si Barbuda: Pepperpot, Fungee
Pepperpot este un fel de mancare cu carne inabusita, aromata cu scortisoara, un sos facut din radacina de manioc si alte ingrediente, precum ardeiul iute.
Fungee este compus din faina de porumb si bame. Deoarece aceste alimente sunt ieftine, preparatul a devenit comun, iar in trecut, el constituia o masa regulata pentru sclavi.

Argentina: Asado, Empanada
Asado este un fel de mancare traditional, ce consta din carne de vita, alaturi de alte tipuri de carne, gatite pe un gratar (numit Parrilla) sau la un foc deschis.
Empanada este o paine umpluta sau un produs de patiserie copt sau prajit. Acestea contin umpluturi din carne, branza, legume sau fructe.



Armenia: Harissa, Dolma, Khorovats
Harissa este un fel de mancare armean de la campie. Este un fel de terci omogen din carne de pui sau miel, inabusita si dezosata in prealabil cu grau.
Dolma este de fapt o familie de feluri de mancare de legume umplute, precum rosii, ardei, ceapa, dovlecei, vinete si usturoi. Frunzele de struguri sau de varza infasoara deseori umpluturile, numite "sarma" sau "dolma".
Khorovats este o mancare asemanatoare unui kebab. Un khorovats tipic este format din frigarui, fripturi sau cotlete la gratar.

Aruba: Keshi Yena
Keshi Yena consta dintr-o minge mare de branza, umpluta cu carne condimentata. Retetele includ de obicei masline si carne de pui.

Australia: Placinta cu carne, sandvis Vegemite
Placinta australiana este de marimea unei palme, si contine carne taiata marunt sau tocata, sos si uneori ceapa, ciuperci sau branza.
Vegemite este un fel de mancare facut din drojdia de bere "ramasa", cu diverse legume si condimente. Se foloseste pe sandwich-uri, paine prajita, biscuiti, dar reprezinta si o umplutura pentru produsele de patiserie.

Austria: Tafelspitz, snitel vienez
Tafelspitz este un fel de mancare cu carne de vita fiarta in bulion, servita cu hrean.
Snitelul vienez este foarte subtire, facut din carne de vitel si pesmet. El este una dintre cele mai cunoscute specialitati din bucataria vieneza.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-12 Vizualizari: 2240


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu A, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro