193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child

10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child

      Trimite pe mail Printeaza
10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child
Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei:

1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni.
Inainte sa il folosesti, asigura-te ca ai eliminat toate cocoloasele.

2. Ca sa cureti arsura de pe o tigaie, umple-o cu apa si adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu.
Lasa-l sa fiarba zece minute, acopera si lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata vei putea elimina arsura.

3. Verifica drojdia. Amesteca o lingura de drojdie uscata intr-o cana cu trei linguri de apa calduta si putin zahar.
In cinci minute ar trebui sa apare bule.

4. Trebuie sa alegi cu grija ouale si sa le pastrezi corect.
Deoarece temperatura camerei creeaza mediul propice pentru bacterii, intotdeauna cumpara oua tinute la rece, dar niciodata sparte sau murdare.
Pastreaza-le la rece pana in momentul in care le folosesti.

5. Ca sa faci unt clarificat, topeste untul si indeparteaza lichidul galben.
Metoda profesionala presupune sa lasi untul sa fiarba incet intr-o tigaie incapatoare, pana bulele inceteaza.
Varsa lichidul galben intr-un borcan folosind o sita, si il vei putea pastra la frigider sau congelator.

6. Atunci cand incorporezi ouale, faina sau frisca in aluaturi, trebuie sa ai grija sa nu se dezumfle aluatul.
Ca sa faci acest lucru, pune o spatula mare de silicon in mijlocul amestecului si trage-o spre marginea bolului apoi scoate-o la suprafata, aducand o parte din compozitie de la fund. Nu amesteca prea mult.



7. Ca sa separi cateii de usturoi, taie varful, apoi loveste cu pumnul sau cu partea plata a unui cutit.
Ca sa decojesti, pune cateii intr-un vas cu apa clocotita si lasa-i exact 30 de secunde.
Ca sa faci pasta de usturoi, pune putina sare pe usturoiul maruntit, apoi apasa usturoiul cu latul cutitului si freaca inainte si inapoi, pe masa de lucru.
Scapa de mirosul de pe maini cu apa rece, putina sare, sapun si apa calda.

8. Verifica de multe ori carnea, atunci cand o gatesti, deoarece se poate strica repede.
Apas-o usor cu degetul pentru a-i verifica elasticitatea. In timp ce se gateste este usor elastica, iar atunci cand elasticitatea s-a dus, inseamna ca este bine facuta.

9. Daca folosesti bulion din conserva, fierbe-l alaturi de cativa morcovi, ceapa si telina si chiar putin vin alb.

10. Atunci cand vrei sa folosesti vin rosu, alege un Chianti sau Zinfandel.
Vinul alb trebuie sa fie sec, precum Sauvignon, dar pentru ca unele pot fi prea acide, poti folosi un vermut.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-19 Vizualizari: 1981


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro