193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu portocale

Sfaturi pentru gatit cu portocale

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu portocale
Portocalele sunt cel mai adesea consumate pe post de gustare: e suficient sa scapi de coaja si gata!
Dar, stiai ca inainte de a taia portocala, trebuie sa o speli? Astfel, bacteriile de pe coaja nu mai ajung in interiorul fructului.

Soiurile de portocale cu coaja subtire pot fi decojite usor cu degetele.
Pentru cele cu o coaja mai groasa, taie intai o sectiune din partea de sus a portocalei. Apoi, poti face patru taieturi longitudinale (crestezi in cruce).

Portocalele sunt consumate deseori si sub forma de suc.
La fel ca majoritatea citricelor, vor produce mai mult suc atunci cand sunt la temperatura camerei.
Roteste portocala pe o suprafata plana, presand-o usor, pentru a extrage si mai mult suc.

Daca ai nevoie de coaja de portocala intr-o reteta, asigura-te ca folosesti portocale organice, fara reziduuri de pesticide.
Dupa ce speli portocala, tamponeaz-o cu servete de hartie si apoi rade coaja, insa ai grija sa nu ajungi la partea alba, deoarece este amara.

Idei de servire
- Caleste ceapa si ghimbir, apoi adauga in tigaie suc de portocale. Foloseste acest lichid ca sos pentru somon sau ton.
- Bucatile de portocala, fenicul si sfecla fierte pot face o salata racoritoare delicioasa.
- Poti preveni schimbarea culorii fructelor si legumelor proaspat taiate daca le scufunzi intr-un amestec de o ceasca de apa si o lingura de suc de portocale sau, pur si simplu, le ungi cu putin suc de portocale.
- Sucul de portocale tinut intr-un container etans, in frigider, va retine pana la 90% din necesarul de vitamina C, timp de 6-7 zile.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-24 Vizualizari: 1161


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu portocale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro