193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2)

Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2)

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2)
In completarea articolului cu sfaturi pentru gatit cu ceapa, astazi va prezentam cateva trucuri ca sa nu lacrimam asa tare cand taiem ceapa, dar si cum se poate prepara cat mai sanatos.

Cum pregatim ceapa
Ceapa se taie in felii subtirele, pentru a fi gatita uniform si rapid.
Las-o sa stea cel putin 5 minute, pentru a beneficia de toate calitatile ei nutritive.

Multor oameni le este teama de procesul de taiere al cepei, din cauza lacrimilor. Substanta care cauzeaza lacrimarea este un gaz.
Desi s-a studiat la nivel genetic, acest gaz nu poate fi inlaturat fara a lua cu el o parte din beneficiile cepei.

Poti apela, totusi, la cateva trucuri anti-lacrimat:
- Foloseste un cutit foarte ascutit si taie ceapa mereu in picioare: astfel ochii tai vor fi cat mai departe posibil.
- Daca ai intr-adevar probleme cu lacrimatul, foloseste ochelari de protectie.
- Raceste ceapa pentru aproximativ o ora, inainte de taiere. Aceasta tactica poate incetini rata de productie a gazului.

Cel mai sanatos mod de a gati ceapa
Desi ceapa este folosita cu precadere in calitate de condiment, ne putem bucura de ea si pe post de garnitura sanatoasa. Pentru un gust deosebit, incearca un sote de ceapa la aburi. Iata cum:
Pune doua linguri de supa de pui sau legume la foc mediu, intr-o tigaie din otel inoxidabil. Cand supa devine aburinda, se adauga ceapa si se acopera timp de 3 minute. Dupa ce ridici capacul, adauga doua linguri de bulion si amesteca inca 4 minute. Incorporeaza sosul preferat si alte ingrediente la alegere (optional).

Cateva idei rapide de servire
- Combina ceapa tocata cu rosii, avocado si ardei iute pentru un guacamole ca la carte.
- Pentru a imbunatati un orez simplu, foloseste ceapa verde si seminte de susan.
- Un sote de ceapa tocata poate spori aroma oricarui fel de mancare de legume.
- Bucura-te de stilul clasic italian: felii de ceapa, rosii, mozzarella si ulei de masline.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-09-29 Vizualizari: 1097


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada