193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu D-E

Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu D-E

      Trimite pe mail Printeaza
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu D-E
Danemarca: Frikadeller, Wienerbrod
Frikadeller sunt galuste plate, cu carne tocata, prajite. Sunt deseori considerate versiunea daneza a chiftelelor, iar in anumite parti se servesc si in supa.
Wienerbrod se refera la produsele de patiserie, precum cornurile, care sunt realizate din aluaturi dospite, ce au o textura stratificata, asemanatoare unui foietaj.


Republica Dominicana: La Bandera, Sancocho
La Bandera este un fel de mancare ce contine orez, fasole rosie si carne (de vita, pui, porc sau peste).
Sancocho este o supa traditionala, de multe ori considerata chiar o tocana. De obicei este facuta din bucati mari de carne si legume servite intr-un bulion.

Ecuador: Encebollado, Fritada, Guatitas
Encebollado este o tocana de peste. Se serveste cu inele de ceapa rosie murata, dar si cu avocado copt. Se mananca la micul dejun, la pranz, sau pe post de gustare intre mese.
Fritada contine carne de porc, ca aliment principal. Aceasta este fiarta cu diverse mirodenii, apoi prajita in grasime. Se serveste, in general, cu cartofi sau porumb fiert, ceapa murata, rosii si banane coapte.
Guatitas este o tocana al carui ingredient principal sunt bucatile de stomac de vita. Burta este curatata de mai multe ori intr-o saramura cu lamaie, apoi gatita pentru o lunga perioada de timp. Exista si varianta vegetariana, in care burta este inlocuita cu gluten de grau.

Egipt: Ful medames, kushari, molokhia, falafel
Ful medames este un fel de mancare din piure de fasole fava, ulei vegetal si, optional: patrunjel tocat, ceapa, usturoi si suc de lamaie.
Kushari este alcatuit din orez, macaroane si linte amestecate, acoperite cu un sos de rosii si otet. Uneori se adauga ceapa prajita, suc de usturoi si un sos fierbinte.
Molokhia sunt frunzele unei specii de Corchorus, folosite drept leguma. Acestea sunt destul de amare, iar atunci cand sunt fierte rezulta un lichid gros. De obicei, se foloseste in supe sau tocane.
Falafelul este o chiftea din naut, fasole fava sau chiar ambele, prajita in ulei. Se serveste intr-o pita, ca intr-un buzunar. De asemenea, aceasta denumire se poate referi la un sandvis infasurat, ce contine, pe langa chifteaua de naut, salate, legume murate, sos iute si sosuri pe baza de tahini (pasta de susan).



El Salvador: Pupusa
Acest tip de mancare consta intr-o tortilla de porumb umpluta cu un amestec de branza, carne de porc si fasole.

Eritreea: Gored gored
O mancare foarte populara, Gored gored este facuta din carne de vita cruda, tocata.

Estonia: Verivorst
Verivorst este un tip de carnat in sange, din carne de porc si fulgi de ovaz. Se consuma rece sau preparat la gratar, prajit, copt si chiar fiert.

Etiopia: Wat, Injera
Wat este o tocana ce poate fi preparata din carne de pui, vita, miel, o varietate de legume, amestecuri de condimente si unt.
Injera este un tip de paine cu o textura unica, usor spongioasa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-01 Vizualizari: 1482


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu D-E, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro