193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I...

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I
Hell's Kitchen este un concurs culinar televizat, aparut initial in America, a carui gazda este celebrul bucatar Gordon Ramsay.

Probele presupun ca participantii, fie individual, fie in echipe, sa pregateasca felurile de mancare indicate de acesta.

Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi culese din emisiunea americana:

Carnea de pasare
1. Pastreaza oasele de la carnea pe care o cumperi, pentru a le putea folosi ulterior.
2. Cand pregatiti piept de rata, asigurati-va ca folositi o tigaie rece, astfel incat grasimea sa se topeasca mai lent.
3. Adauga aroma de pui atunci cand gatesti burgeri de curcan sau pur si simplu o fleica. Aceasta va imbunatati gustul preparatului.
4. Atunci cand tai un pui, pune folie de plastic peste masa si acopera si carnea, pentru a scapa de grija bucatilor care zboara prin bucatarie.
5. Te-ai saturat de puiul uscat? Foloseste o saramura, o tehnica minunata, simpla si plina de satisfactii.



Carne rosie
1. Lasa fripturile si carnea la odihnit, inainte sa le tai.
2. Gateste intotdeauna baconul pe o foaie de copt, in cuptor, la 400 grade timp de 20-25 de minute.
3. Cotletul de porc poate fi prea uscat de cele mai multe ori. O solutie simpla este sa le rumenesti pe ambele parti, apoi sa termini preparatul in cuptor in 7-10 minute la 350 de grade.
4. Pentru un hamburger suculent, adauga apa rece pentru carnea de vita, inainte de a o gati.
5. Cand pregatesti carne rosie, asigura-te ca tigaia este foarte fierbinte.



Peste
1. Cand inmoi scoicile pentru a le curata, adauga putina sare in apa rece. Acest lucru va ajuta scoica sa elimine complet nisipul.
2. Marineaza pestele proaspat in usturoi si sos se soia, inainte de frigere, coacere si prajire.
3. Unge pestele cu ulei de masline, inainte de a-l pune pe gratar sau in tigaie.
4. Cand faci peste la gratar, asigura-te ca acesta este curat. Foloseste o carpa uleioasa si freaca gratarul chiar inainte de a pune pestele.
5. Asigura-te ca tigaia este foarte fierbinte, inainte de a pune scoicile in ea.
6. Cand tai un rulou de sushi, ai grija sa obtii 5 portii egale.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-01 Vizualizari: 1977


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro