193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a II-a...

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a II-a

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a II-a
Continuam seria de sfaturi pentru gatit preluate din emisiunea Hell's Kitchen (SUA) cu sfaturi pentru preparat sosuri, paste, oua si lactate:

Sosuri
- Sosurile la tigaie sunt rapide si delicioase si se fac in trei pasi simpli. Dupa ce ai facut legumele sote, adauga vinul preferat sau lichiorul. Lasa putin alcoolul apoi adauga o lingura jumatate de smantana. Cand obtii consistenta dorita, indeparteaza de langa caldura si amesteca cu unt.
- Sosul de rosii nu trebuie sa fie fiert sau preparat in vase de aluminiu. Tomatele reactioneaza cu metalul si vei obtine un gust acid. Daca se intampla acest lucru, adauga un cap de telina in sos in timp ce fierbe, pentru a filtra acidul.
- Daca obtii un sos prea picant, adauga putin zahar alb, pentru a mai echilibra gustul.
- Daca un sos are gustul slab, incearca sa adaugi un acid pentru a completa aroma. Nu turna in intregul sos, ci scoate putin in afara pentru a experimenta. Foloseste suc de lamaie, otet alb sau balsamic.
- Daca ai obtinut un sos prea gras, pune un cub de gheata. Aceasta va coagula grasimea pe care o veti putea scoate afara cu lingura.

Paste
- Nu pune pastele in apa rece dupa ce le-ai fiert. Scoate-le inainte cu 1-2 minute, scurge apa, adauga putin ulei si lasa-le sa se raceasca. Vei pastra amidonul din paste si vei ajuta sosul sa se lipeasca.
- Intotdeauna sa tii minte: chiar daca ai varsat apa, pastele inca se gatesc, chiar si in sosul adaugat ulterior. Deci, include si acest pas in timpul de pregatire, pentru a nu obtine niste paste uscate, fara savoare.
- Atunci cand fierbi pastele, nu uita sa adaugi sare in apa. Trebuie sa fie la fel de sarata ca apa de mare.



Oua si lactate
- Daca nu esti sigur cat de proaspete sunt ouale, pune-le in 10 cm de apa. Cele care raman pe fund sunt proaspete. Cele care se ridica, trebuie folosite in curand, iar cele care plutesc nu mai sunt proaspete.
- Ca sa decojesti perfect un ou, fa o gaura micuta in varf, inainte de a-l fierbe. Coaja se va scoate usor.
- Ai nevoie de lapte batut si nu ai? Foloseste o cana de iaurt simplu sau lapte si o lingura de suc de lamaie sau otet. Lasa acidul in lapte timp de 15 minute, inainte de a-l folosi.
- Daca vrei un ou fiert tare cu un galbenus galben puternic, scufunda-l in apa clocotinda pentru exact 14 minute. Daca-l lasi mai mult, vei obtine un galbenus verde sau gri.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-06 Vizualizari: 1500


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a II-a, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro