193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a...

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a
Astazi, expertii Hell's Kitchen (SUA) ne dau sfaturi pentru copt si asezonat, dar si in privinta vaselor de bucatarie.

Coacerea
- Cand coci la temperaturi foarte ridicate, adauga mai multa faina in aluat decat scrie in reteta, si mai mult lapte sau apa.
- Cand glazurezi o prajitura, inmoaie spatula in apa calduta pentru a netezi glazura.
- Adauga o lingura de suc de lamaie in aluatul de prajitura pentru a nu avea surpriza unui aluat gri.
- Vremea de afara afecteaza consistenta si gustul aluatului de pizza. De asemenea, intervine si in procesul de crestere al aluatului. Daca afara e frig, inlocuieste apa rece din reteta cu apa calduta.
- Cand coci o prajitura, urmeaza reteta. Cand gatesti, foloseste-ti imaginatia.
- Cand folosesti amidon de porumb pentru ingrosare, amesteca-l intotdeauna cu apa rece, niciodata cu apa fierbinte.

Asezonarea
- O crenguta de marar imbunatateste aproape orice supa, salata sau fel principal. Frunzulitele se pot adauga in sosuri, dressing-uri si supe. Pot fi uscate sau inghetate.
- Pune esenta de vanilie pe un tampon de vata si asaza-l in fundul frigiderului pentru a scapa de mirosuri.
- Cand decojesti ghimbirul, foloseste o lingura. E mai usor si nu faci risipa.
- Foloseste ierburi uscate pentru gatit si ierburi proaspete pentru final, adaugate in ultimul moment.

Vasele de bucatarie
- Foloseste vase de calitate. Arata mai bine, gatesti mai bine in ele si dureaza foarte mult.
- Daca nu ai o perie pentru gratar, foloseste o bucata de folie de aluminiu pentru a-l curata.
- Atunci cand cade un cutit, nu incerca sa-l prinzi din cadere. Da-te la o parte si lasa-l sa ajunga pe podea.
- Investeste intr-o tigaie clasica din fonta. E cel mai bun metal cu care poti sa gatesti si distribuie caldura in mod egal.
- Inveleste ustensilele in folie de plastic atunci cand masori unt de arahide sau alte lucruri lipicioase.
- Daca fundul tigaii incepe sa se arda, decojeste si taie o ceapa in jumatate si pune partea taiata inauntrul mancarii, pentru a nu prinde miros de arsura.
- Nu uita sa cureti bine si sa schimbi regulat fundul pe care tai, pentru a preveni contaminarea.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-08 Vizualizari: 1773


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro