Tips & tricks
Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a IV-a

Astazi, apelam la experienta juratilor si concurentilor Hell's Kitchen (SUA) si invatam trucuri pentru gatit fructe si legume, precum si alte sfaturi care nu si-au gasit locul in categoriile anterioare.
Fructe si legume
- Cand fierbi legume galbene sau portocalii, adauga cateva lingurite de zahar in apa pentru a scoate in evidenta dulceata acestora.
- Iti plac rodiile, dar urasti sa scoti semintele? Taie rodia pe jumatate si foloseste coada unei linguri de lemn pentru a le scoate usor.
- Inainte sa tai ardeii chili, freaca-ti mainile cu putin ulei pentru a nu absorbi uleiurile picante din acestia.
- Lamaile tinute intr-un borcan cu apa etans vor produce de doua ori mai mult suc.
- Daca vrei sa-ti coci mai repede bananele, pune-le intr-un sac de hartie maro cu un mar. Marul va emite etilena, care va ramane in sac si va grabi procesul.
- Nu ai cu ce sa storci lamaia? Nu te ingrijora, incalzeste-o la microunde timp de 10 secunde, taie-o pe jumatate apoi stoarce-o cu un cleste.
- Tine citricele separat de celelalte fructe, deoarece le pot grabi procesul de coacere.
- Nu tine rosiile in frigider! Le strica pulpa.
- Miroase sparanghelul inainte sa-l cumperi. Capetele trebuie sa fie tari si sa nu aiba niciun miros.
Diverse sfaturi pentru gatit
- Mancarea nu se va lipi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei rece.
- Nu te teme sa incerci lucruri noi. Multe preparate minunate au fost descoperite din greseala.
- Alege-ti ingredientele cu grija. Incearca sa folosesti intotdeauna produse proaspete, de sezon.
- Pune un servetel de hartie ud sub fundul de taiat, pentru a nu aluneca.
- Intotdeauna preincalzeste cuptorul!
- Spala-te bine pe maini dupa ce ai atins alimente crude.
- Dupa ce ai curatat frigiderul, adauga putin suc de lamaie in apa de clatire, pentru un miros proaspat.

- Daca vrei sa scapi de mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini, inmoaie-ti mainile in otet pentru zece minute.
- Gateste cu simturile. Asculta tigaia si decide daca ai nevoie de mai multa sau mai putina caldura. Miroase sosul, are nevoie de mai multe condimente?
- Dupa ce ai atins usturoiul, freaca-ti mainile de un otel inoxidabil, ca sa scapi de miros.
- Cand faci clatite, inlocuieste laptele cu sifonul. Clatitele tale vor fi mai usoare si mai pufoase.
- Adauga doua picaturi de colorant alimentar galben in taiteii cumparati pentru a-i face sa para "de casa".
- Cand incalzesti sau reincalzesti alimente in cuptor, foloseste o folie de aluminiu pentru a permite aerului sa circule mai bine si sa eviti excesul de ulei sau sucuri.
- Daca nu mai ai ulei, pune un strat subtire de maioneza pe carne, ca sa nu se lipeasca.
Fructe si legume
- Cand fierbi legume galbene sau portocalii, adauga cateva lingurite de zahar in apa pentru a scoate in evidenta dulceata acestora.
- Iti plac rodiile, dar urasti sa scoti semintele? Taie rodia pe jumatate si foloseste coada unei linguri de lemn pentru a le scoate usor.
- Inainte sa tai ardeii chili, freaca-ti mainile cu putin ulei pentru a nu absorbi uleiurile picante din acestia.
- Lamaile tinute intr-un borcan cu apa etans vor produce de doua ori mai mult suc.
- Daca vrei sa-ti coci mai repede bananele, pune-le intr-un sac de hartie maro cu un mar. Marul va emite etilena, care va ramane in sac si va grabi procesul.
- Nu ai cu ce sa storci lamaia? Nu te ingrijora, incalzeste-o la microunde timp de 10 secunde, taie-o pe jumatate apoi stoarce-o cu un cleste.
- Tine citricele separat de celelalte fructe, deoarece le pot grabi procesul de coacere.
- Nu tine rosiile in frigider! Le strica pulpa.
- Miroase sparanghelul inainte sa-l cumperi. Capetele trebuie sa fie tari si sa nu aiba niciun miros.
Diverse sfaturi pentru gatit
- Mancarea nu se va lipi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei rece.
- Nu te teme sa incerci lucruri noi. Multe preparate minunate au fost descoperite din greseala.
- Alege-ti ingredientele cu grija. Incearca sa folosesti intotdeauna produse proaspete, de sezon.
- Pune un servetel de hartie ud sub fundul de taiat, pentru a nu aluneca.
- Intotdeauna preincalzeste cuptorul!
- Spala-te bine pe maini dupa ce ai atins alimente crude.
- Dupa ce ai curatat frigiderul, adauga putin suc de lamaie in apa de clatire, pentru un miros proaspat.

- Daca vrei sa scapi de mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini, inmoaie-ti mainile in otet pentru zece minute.
- Gateste cu simturile. Asculta tigaia si decide daca ai nevoie de mai multa sau mai putina caldura. Miroase sosul, are nevoie de mai multe condimente?
- Dupa ce ai atins usturoiul, freaca-ti mainile de un otel inoxidabil, ca sa scapi de miros.
- Cand faci clatite, inlocuieste laptele cu sifonul. Clatitele tale vor fi mai usoare si mai pufoase.
- Adauga doua picaturi de colorant alimentar galben in taiteii cumparati pentru a-i face sa para "de casa".
- Cand incalzesti sau reincalzesti alimente in cuptor, foloseste o folie de aluminiu pentru a permite aerului sa circule mai bine si sa eviti excesul de ulei sau sucuri.
- Daca nu mai ai ulei, pune un strat subtire de maioneza pe carne, ca sa nu se lipeasca.
Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-10 Vizualizari: 1879
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a IV-a, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
La masa festiva, serviti mancarea fierbinte, daca se impune asa si frapata, pentru cea care necesita acest lucru.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta