193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa alegi si sa pastrezi ouale

Cum sa alegi si sa pastrezi ouale

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa alegi si sa pastrezi ouale
Exista multe optiuni atunci cand vine vorba de gama de oua disponibile, insa cum poti face intotdeauna alegerea potrivia?

Citeste sfaturile urmatoare pentru a fi sigur ca alegi doar cele mai bune oua pentru preparatele tale:

1. Alege organic.
Toate ouale ecologice certificate trebuie sa fie produse in conformitate cu standardele organice, care preciezeaza conditiile benefice pentru gaini.
Precizarea "in aer liber" nu spune nimic, atata timp cat ambalajul nu contine si acreditarea unei organizatii in care poti avea incredere.

2. Cauta pe cutie locul unde s-a stampilat data, pentru a cumpara oua proaspete.
Verifica daca toate ouale sunt intacte, daca gasesti unul spart, nu cumpara cartonul.

3. Coaja alba sau maro?
Nu exista nicio diferenta nutritionala intre cele doua tipuri. Difera doar gaina care l-a produs.
E posibil ca gainile care produc oua maro sa fie mai greu de intretinut sau, pur si simplu, producatorii stiu ca majoritatea oamenilor cred ca aceste oua sunt mai bune, deci vor plati mai mult pentru ele. In orice caz, nu platesti decat culoarea.



4. Categoria.
Exista trei categorii diferite: AA, A si B.
Categoria A se vinde de obicei in supermarket-uri. Diferenta sta in calitatea interiorului si exteriorului oului, insa nu sunt prea multe diferente in ceea ce priveste gustul sau valoarea nutritiva.
Categoria B se vinde in restaurante si patiserii.

5. Foloseste ouale crude in timp de 3-5 saptamani.
Ouale fierte tari pot fi pastrate la frigider pentru o saptamana.
Nu tine albusurile si galbenusurile mai mult de 4 zile in frigider.
Ai grija sa nu tii ouale, inclusiv cele de Paste, mai mult de 2 ore in afara frigiderului.

6. Un ou proaspat va avea un albus gros care nu se intinde prea mult si un galbenus care isi mentine forma.

7. Verifica daca ouale sunt proaspete: scufunda-le in apa rece.
Daca oul se scufunda si ramane pe fundul vasului este proaspat. Daca se scufunda si apoi se ridica putin, este inca bun pentru consum. Insa, daca oul pluteste la suprafata, trebuie aruncat.

8. Ouale nu se ingheata in coaja.
Bate albusurile impreuna cu galbenusurile si abia apoi pune-le la congelator, unde le poti pastra... un an de zile!

9. Nu spala ouale.
Daca ele respecta standardele organice, au fost deja spalate si dezinfectate cu detergent special. Apoi, au fost imbracate intr-un ulei mineral natural, pentru a fi protejate.

10. Ouale pot fi gatite in multe feluri: omlete, jumari, fierte sau in diferite preparate.
Acestea trebuie gatite pana cand galbenusurile sunt tari. Ouale jumari sau omleta nu trebuie sa fie apoase.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-13 Vizualizari: 1499


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa alegi si sa pastrezi ouale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro