193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum preparam alimentele de toamna

Cum preparam alimentele de toamna

      Trimite pe mail Printeaza
Cum preparam alimentele de toamna
Nu trebuie sa ne intristeze venirea toamnei, deoarece aceasta aduce odata cu ea multe bunatati si retete noi pentru bucatarie.

Iata cateva moduri in care poti beneficia din plin de legumele, fructele si condimentele toamnei:

Legume de toamna
- Dovleacul este una dintre cele mai populare alegeri ale toamnei. Este usor sa-l transformi intr-o mancare delicioasa, fie prin decojire si preparare la aburi alaturi de carne, fie prin coacere si condimentare cu unt, sare, piper, unt sau scortisoara pentru o gustare dulce.
- Conopida poate fi servita in bucati mici, facute la aburi aproximativ 5 minute, asezonata cu putina sare si un strop de unt.
- Telina este excelenta pentru supe si salate, care beneficiaza de aroma unica a acesteia. Poate fi consumata cruda sau fiarta.
- Ciupercile salbatice sunt destul de efemere, de aceea e bine sa profitam de ele, cat timp le gasim. Sunt delicioase gatite la aburi sau sotate, cu putin unt.
- Pastarnacul are un gust dulce pamantesc si este o legume radacinoasa, care, la fel ca morcovul, este necesara in orice tocana de toamna.
- Cartofii dulci sunt bogati in vitamine si se pot prepara la aburi pana se inmoaie, sau se pot coace ca un cartof obisnuit. Serveste-i cu unt, scortisoara si putin sirop de artar sau miere.

Fructe de toamna
- Merele se pot face la cuptor cu cartofi dulci sau stafide, sau sotate in unt, pana cand se inmoaie. Presarati-le cu scortisoara si stropiti-le cu sirop de artar.
- Smochinele proaspete umplute cu branza de capra sunt un desert inedit, mai ales cand sunt preparate si cu un sos si servite cu inghetata de vanilie.
- Strugurii sunt o gustare excelenta, o bautura dar si un mic dejun delicios atunci cand sunt amestecati cu iaurt de vanilie.
- Perele se pot face pe gratar, pana se inmoaie, apoi se presara cu un praf de zahar si se servesc cu inghetata de vanilie.

Condimente de toamna
- Ghimbirul poate fi decojit foarte usor cu marginea unei lingurite, apoi se poate adauga in carnea tocata.
- Usturoiul proaspat este cel mai aromat condiment al toamnei. Se poate adauga in carne tocata, supe, la cartofii prajiti sau in guacamole.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-15 Vizualizari: 1539


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum preparam alimentele de toamna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro