193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu H-I

Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu H-I

      Trimite pe mail Printeaza
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu H-I
Honduras: Baleada, Carne Asada, Supa de scoici
Baleada este o tortilla din faina de grau, destul de groasa, impaturita in jumatate si umpluta cu piure din fasole prajita. Se pot adauga diferite ingrediente, precum branza, omleta, mezeluri, patlagina, sos iute, avocado, carne de pui sau porc, rosii, ceapa sau ardei.
Carne asada este facuta din carne de vita subtire, marinata. Se poate servi ca fel principal sau ca ingredient in alte mancaruri. Se serveste cu guacamole, ceapa la gratar, frijoles Charros, orez, tortilla si salsa proaspata.

Islanda: Hakarl, Porramatur
Hakarl este facut din rechin, ce a fost supus unui proces ce fermentatie si atarnat la uscat pentru patru sau cinci luni.
Porramatur este o selectie de mancaruri islandeze, ce consta in principal din carne si produse de peste, servite cu o paine de secara densa, unt si brennivin (snaps islandez).

Indonezia: Tumpeng Sate, Soto, Nasi goreng
Tumpeng este o mancare de orez in forma de con cu garnitura, legume sau carne. Orezul poate fi orez fiert simplu, orez uduk (cu lapte de cocos) sau orez galben (colorat folosind curcuma).
Sate este un fel de mancare de carne condimentata, servita cu un sos. Aceasta poate contine felii de carne de pui, capra, oaie, vita, porc, peste sau tofu. Versiunea autentica foloseste frigarui din palmier, insa se pot folosi si cele din bambus.
Soto este o supa traditionala din bulion, carne si legume. Multe supe traditionale sunt numite Soto.
Nasi goreng inseamna orez prajit si se poate referi pur si simplu la orez prefiert prajit, condimentat cu sos de soia dulce, usturoi, ardei iute, dar si alte ingrediente precum ou, carne de pui si creveti.

Iran: Chelo kabab, Ghormeh sabzi
Chelo kabab contine orez basmati aburit sau orez persan, si kabab. Se serveste cu rosii la gratar si unt.
Ghormeh contine un amestec de ierburi sotate, in special patrunjel, praz sau ceapa verde, coriandru. Acesta este fiert cu boabe de fasole sau mazare, ceapa galbena sau rosie si asezonata folosind curcuma.

Irak: Samak masgouf
Masgouf este, de fapt, crap la gratar, asezonat.



Irlanda: Colcannon, Tocana irlandeza
Colcannon se face in mod traditional din piure de cartofi si varza, cu lapte sau smantana, sare si piper. Piureul contine si alte ingrediente, precum praz, ceapa si arpagic.

Israel: Hummus, Falafel, Salata israeliana
Hummus este un piure din naut fiert, amestecat cu tahini, ulei de masline, suc de lamaie, sare si usturoi.
Falafelul este o chifteluta prajita in ulei, facuta din naut, fasole fava sau ambele. Aceste chiftele sunt acoperite cu salate, legume murate, sos iute si sosuri pe baza de tahini si se servesc deseori intr-o pita.
Salata israeliana este o salata din rosii tocate fin si castravete.

Italia: Pasta, Polenta, Pizza
Pastele italiene sunt facute din aluat nedospit din faina de grau dur, amestecat cu apa si transformat in diferite forme. Pastele proaspete contin si oua.
Polenta (mamaliga italiana) este un malai fiert intr-un terci de cereale si se consuma copt, prajit sau la gratar.
Pizza nu mai necesita vreo introducere, dar daca e sa o definim totusi, am putea-o descrie ca fiind o paine plata, coapta, acoperita cu bulion, branza si diferite toppinguri.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-15 Vizualizari: 1954


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu H-I, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro