193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Muraturile: ghidul incepatorului

Muraturile: ghidul incepatorului

      Trimite pe mail Printeaza
Muraturile: ghidul incepatorului
Cu putin otet, sare, zahar si cateva condimente bine selectionate, poti transfoma legumele invechite in muraturi delicioase.

Afla din sfaturile urmatoare cum sa pastrezi aromele verii si toamnei pentru lunile friguroase de iarna.

De ce ai nevoie?
Alege cele mai mari doua vase pe care le ai: unul pentru a prepara muraturile si celalalt pentru procesul de conservare.
Vei folosi vasul cel mai mare pentru fiert si pentru borcanele in care vei pune muraturile.
Borcanele trebuie tinute in putina apa, tot timpul. Tine la indemana un cleste pentru a putea scoate borcanele incinse din apa clocotita.

Alege ce legume vrei sa pui la murat.
De obicei, legumele cu o coaja mai groasa, precum castravetii sau ardeii, sunt cele mai potrivite, dar si morcovii sau ridichile sunt la fel de bune.

Otetul este un alt element important. Majoritatea retetelor cer otet de mere sau distilat.
Foloseste sare, zahar si ierburi uscate si asigura-te ca ai destule legume.
Daca vrei un gust mai puternic, cumpara ierburi proaspete in locul celor uscate.

Ce sa (nu) faci
- Nu cumpara vase noi daca borcanele tale sunt prea mari pentru cele pe care le ai deja, ci mai degraba cumpara alte borcane. Sunt mai ieftine si vin in mai multe dimensiuni.
Investeste intr-un set de conservare care sa includa un cleste pentru a usura procesul.

- Nu folosi scurtaturi.
Toate elementele sunt importante, de la borcan, la timpul de fierbere al apei si la cantitatea de otet necesara.
Ia in considerare si zaharul si sarea atunci cand pregatesti reteta.
Daca pui mai mult otet in lichidul pentru muraturi, creste si cantitatea de zahar pentru a mentine un echilibru.
Aminteste-ti ca poti adauga oricand mai mult otet sau zahar, dar nu poti scoate.

- Nu trebuie sa masori cu sfintenie legumele.
Te poti abate de la cantitatea specificata de reteta cu aproximativ o cana in plus, fara a afecta rezultatul.

- Fii creativa!
Muraturile sunt o oportunitate perfecta pentru a te juca cu o varietate de ierburi, condimente si noi arome.
Amesteca-le pe cele favorite pentru a-ti crea propria reteta de muaturi.
Intotdeauna gusta lichidul pe care urmeaza sa-l torni peste legume.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-20 Vizualizari: 999


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Muraturile: ghidul incepatorului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro