193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu L-M

Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu L-M

      Trimite pe mail Printeaza
Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu L-M
Laos: Tum Mak Hoong
Aceasta mancare este o salata picanta de papaya verde, facuta din papaya necoapte si tocat.
Tum Mak Hoong combina cele cinci gusturi principale ale bucatariei locale: lime acre, ardei iute, sos sarat din peste si dulceata din zaharul de palmier.

Liban: Kibbeh, tabbouleh
Kibbeh este o mancare facuta din bulgur, ceapa tocata si carne de vita, miel, capra sau camila. Cea mai cunoscuta forma este cea de crocheta prajita, umpluta cu carne. Kibbeh mai pot fi sub forma de bile sau chiftele coapte, fierte in supa.
Tabbouleh este un fel de mancare vegetarian, din rosii, patrunjel tocat marunt, ceapa, menta, ulei de masline, suc de lamaie si sare.

Lituania: Cepelinai
Cepelinai sunt galuste facute din cartofi si umplute cu carne tocata, branza de vaci sau ciuperci. De obicei, sunt servite cu sos de smantana si bacon.

Luxembourg: Judd mat Gaardebounen
Acest fel de mancare contine carne de porc, praz, morcovi, telina si cuisoare. Se serveste cu cartofi fierti.



Macedonia: Tavce Gravce
In general se folosesc ingredientele urmatoare: fasole, ceapa, ulei, ardei rosu uscat, piper rosu si negru, insa fiecare bucatarie are propria metoda de preparare.

Madagascar: Romazava
Baza de orez este servita cu o garnitura vegetariana sau de origine animala, impreuna cu un sos aromat cu ghimbir, ceapa, usturoi, rosii, vanilie sau praf de curry.

Malaezia: Nasi lemak, Satay, Roti Canai
Nasi lemak inseamna orez bogat, sau cremos, deoarece aceste este inmuiat in nuca de cocos. Se serveste cu diferite garnituri, inclusiv felii proaspete de castravete, hamsii prajite, arahide prajite, oua fierte tari si sos picant.
Satay contine carne condimentata (pui, capra, oaie, vita, porc, peste) sau tofu, la gratar sau pe foc de lemne, servita cu diverse condimente picante.
Roti inseamna paine, iar Canai este o mancare din mazare fiarta intr-un sos picant, servita in special cu acest tip de paine.

Malta: Pastizz
Pastizz este un produs de patiserie umplut, de obicei, cu ricotta sau mazare.



Mexic: Chiles en nogada, Taco
Chiles en nogada este compus din ardei iute umplut cu picadillo (un amestec din carne tocata, plante aromatice, fructe si condimente), acoperit cu un sos de smantana pe baza de nuci si seminte de rodie.
Un taco este compus dintr-o tortilla de porumb cu o umplutura, care poate fi carne de vita, porc, pui, fructe de mare, legume si branza. Este adesea insotita de garnituri precum salsa, avocado sau guacamole, rosii, ceapa sau salata verde.

Mongolia: Buuz
Buuz este o galusca din aluat, consumata cu salata si paine prajita.

Muntenegru: Kacamak
Kacamak este un fel de mamaliga, la care se adauga uneori cartofi sau branza alba.

Maroc: Tagine, Pastilla
Tagine este un fel de mancare denumit dupa forma vasului in care este preparat, un vas din argila naturala. Mancarea contine de obicei carne cu legume sau fructe, condimente, nuci si fructe uscate. Condimentele includ ghimbir, chimen, scortisoara, sofran, boia si chili.
Pastilla este o placinta cu carne, de pui sau de peste. Este un aperitiv ce imbina arome dulci si sarate, precum migdale prajite, scortisoara, zahar sau cimbru.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-22 Vizualizari: 1917


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Dictionar de mancaruri nationale - Tari cu L-M, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro