193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 10 sfaturi pentru paste perfecte

10 sfaturi pentru paste perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
10 sfaturi pentru paste perfecte
Cu siguranta ai o metoda de a face pastele, dar cum poti fi sigur ca este corecta?

Iata cateva sfaturi pe care sa le urmezi, pentru a scoate ce e mai bun din pastele tale:

1. Cand apa incepe sa fiarba, micsoreaza focul pana cand bulele se fac mici. Un clocot puternic cu bule mari va distruge pastele delicate, precum ravioli sau tortellini.

2. Nu fierbe pastele intr-un vas inchis, deoarece vor da pe dinafara. Ca sa nu curga pe langa, lasa lingura de lemn in oala.

3. Niciodata sa nu pui pastele intr-un vas in care apa nu clocoteste. Vei obtine paste lipicioase si fierte prea mult.

4. Nu e niciodata o idee buna sa fierbi doua feluri diferite de paste impreuna, decat daca sunt asemanatoare ca forma si marime. Timpul de fierbere variaza de la un tip la altul. De asemenea, arata ciudat sa combini spaghete cu penne.

5. Ramane la alegerea ta daca pui sau nu o lingura de ulei in apa, inainte de a pune pastele. Uleiul va opri pastele din a se lipi de oala, insa ar putea opri sosul sa mai adere. Daca alegi sa nu folosesti ulei, amesteca pastele cu o furculita, pentru a nu se lipi.



6. Nu clati pastele dupa ce le-ai facut. Este un mit teribil care s-a propagat prin bucatariile de pretutindeni. Amidonul este cel care va ajuta sosul sa se lipeasca de paste. Mai mult decat atat, pastele isi vor pierde din gust. Singura situatie in care trebuie sa clatesti pastele este atunci cand le folosesti intr-un preparat rece.

7. Pune sosul pentru paste imediat dupa ce ai varsat apa din oala. Acestea se racesc repede si incep sa se lipeasca daca nu au sos sau ulei.

8. Al dente se refera la usoara rezistenta pe care trebuie sa o aiba pastele perfecte atunci cand musti din ele. Pastele al dente nu sunt nici prea moi, nici tari, si tin perfect sosul.

9. Adauga un praf de sare in apa pentru fiert inainte sa pui pastele, pentru un plus de savoare. Nu sara apa daca sosul cu care vei servi este destul de sarat.

10. Urmeaza instructiunile de pe pachet, dar testeaza pastele atunci cand te apropii de timpul recomandat de fierbere, ca sa te asiguri ca sunt perfecte. Tine minte: pastele lungi si subtiri se potrivesc cu sosuri delicate, pastele scurte si groase cu sosuri mai bogate.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-24 Vizualizari: 1475


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 sfaturi pentru paste perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro