193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu broccoli

Sfaturi pentru gatit cu broccoli

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu broccoli
Broccoli poate fi mancat crud, insa dupa fierbere capata o textura mai crocanta si o aroma mai bogata.
De asemenea, el poate fi facut la aburi, sote sau la cuptor.

Invata in pasii de mai jos cum sa alegi broccoli si cinci feluri in care il poti pregati.

Atunci cand cumperi broccoli, alege legumele de culoare verde, fara parti maro sau galbene.
Tulpinile trebuie sa fie tari, iar coroana bine stransa.
Tine broccoli intr-un sertar din frigider, pana cand esti gata sa il folosesti. Il poti pastra astfel aproximativ o saptamana.

1. Broccoli fiert
Pregateste un bol cu apa cu gheata si lasa-l langa aragaz. Pune o oala mare cu apa la fiert cu un praf de sare. Adauga broccoli si lasa-l 1-2 minute, pana se face usor crocant. Scoate-l cu o lingura si pune-l imediat in apa cu gheata. Tulpinile pune-le in apa clocotita pentru aproximativ 2 minute. Daca preferi legumele mai moi, mai lasa-le 30 de secunde.

2. Broccoli la microunde
Pune broccoli intreg intr-un vas, alaturi de 2-3 linguri de apa. Acopera cu o farfurie si lasa-l 3-4 minute la microunde. Ridica cu grija farfuria si verifica daca este gata. Mai lasa-l un minut daca crezi ca este necesar. Il poti folosi ca garnitura, in salate calde sau supe.

3. Broccoli la aburi
Umple un vas cu putina apa si pune cosul de aburi, avand grija ca acesta sa nu atinga apa. Adauga broccoli inainte ca apa sa clocoteasca. Lasa-l la aburi timp de 4-5 minute. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste-l in salate.

4. Broccoli sote
Asigura-te ca este cat se poate de uscat. Daca este curat, poti sari peste clatit. Pune ulei intr-o tigaie si las-o la foc mediu. Adauga buchetelele de broccoli cu putina sare. Amesteca sa le imbraci in ulei. Pune si tulpinile, un minut mai tarziu. Continua sa gatesti, amestecand frecvent, pana cand capata o culoare verde aprins.

5. Broccoli la cuptor
Incinge cuptorul. Foloseste broccoli cat se poate de uscat. Pune si florile si tulpinile intr-un vas cu putin ulei de masline si o lingura de sare. Imprastie-l pe o foaie de copt. Lasa-l 20-25 de minute la cuptor, pana apar suprafete maro caramelizate. Serveste-l imediat.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-27 Vizualizari: 2068


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu broccoli, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro