193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci briose in cana

Cum sa faci briose in cana

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci briose in cana
Briosele in cana sunt atat de populare deoarece sunt simple, rapide si delicioase.
In plus, poti experimenta cu ce arome doresti, cat timp respecti regulile de baza.
Urmeaza sfaturile urmatoare si lasa-ti frau liber imaginatiei:

1. Faina
Foloseste faina cu agent de crestere. Daca nu o poti gasi la magazin, o poti prepara foarte usor acasa. Amesteca o cana de faina normala cu 3/4 lingura de praf de copt si un praf de sare. Faina cumparata de la magazin va produce un aluat mai consistent.

2. Ouale
Un ou mare inseamna doua briose in cana. Este imposibil sa faci o singura briosa dintr-un ou, deoarece restul ingredientelor de care ar fi nevoie nu ar putea incapea intr-o singura cana. De aceea, un singur ou ajunge pentru doua briose. Nu folosi oua foarte mari.

3. Recipiente
Orice se poate pune la microunde poate fi folosit. Pahare, borcane, recipiente din ceramica sau chiar din hartie. Cel mai important este sa nu le umpli mai mult de jumatate cu aluat. Ai incredere in tine si experimenteaza. Dupa doar 1-2 briose in cana vei deveni expert.

4. Nu umple recipientul
Repetam acest sfat, deoarece este regula de aur a brioselor in cana. Daca respecti acest lucru, nu mai ai de ce sa te temi ca briosa ta se va revarsa.

5. Timpul de coacere
Incepe cu cel mai scurt timp de coacere precizat in reteta ta. Verifica prajitura atingand cu grija varful. Acesta trebuie sa fie ferm si elastic. Daca nu s-a facut inca, mai las-o si verifica din 15 in 15 secunde.

6. Culoarea
Tine minte: briosele in cana vor fi destul de aurii. Varful maroniu al unei briose traditionale se formeaza prin caramelizarea zaharului. Un cuptor cu microunde nu poate atinge aceeasi temperatura. Asa ca, briosele tale nu vor fi maronii, dar este in regula.

7. Briosele in cana pot scadea
De obicei, briosele in cana se dezumfla putin. Sunt la fel de delicioase si nu trebuie sa te descurajezi. Chiar daca vei umple cana, asta nu te va ajuta.

8. Ordinea ingredientelor
Incepi prin a amesteca ingredientele uscate, precum faina, zahar sau cacao. Adauga apoi oul si amesteca cat de mult poti. Nu te ingrijora daca inca ramane amestec uscat. Apoi, pune toate celelalte ingrediente, in afara de ciocolata (daca doresti) si amesteca pana se incorporeaza toate. Ciocolata rasa, nucile sau stafidele se adauga la final.

9. O varianta mai sanatoasa
Daca te simti vinovata mancand o astfel de briosa, incearca o varianta mai sanatoasa. Foloseste faina integrala si ciocolata fara zahar. Inlocuieste zaharul cu sirop de artar. Va fi la fel de delicioasa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-29 Vizualizari: 3025


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci briose in cana, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro