193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cojile de oua - 12 intrebuintari uimitoare

Cojile de oua - 12 intrebuintari uimitoare

      Trimite pe mail Printeaza
Cojile de oua - 12 intrebuintari uimitoare
De fiecare data cand gatim cu oua, aruncam cojile. In fond, noi aveam nevoie de albusuri si galbenusuri...
Ei bine, sa stiti ca si ele pot fi folosite in casa si gospodarie!
Iata 12 intrebuintari uimitoare ale cojilor de oua:

1. Masca pentru pielea iritata.
Pune o coaja de ou intr-un bol mic si toarna peste ea niste otet din cidru de mere, cat sa o acopere. Dupa cateva zile, acopera intr-un strat subtire iritatiile pielii cu acest mix.

2. Masca nutritiva pentru ten.
Usuca niste coaja de ou, piseaz-o foarte marunt intr-un mojar, apoi amestec-o cu un albus si pune mixul pe fata. Lasa masca sa se usuce, dupa care clateste-te.

3. Solutie de curatat.
Amesteca mai multe coji de oua cu putina apa si detergent de vase, apoi freaca oalele si tigaile. Este o solutie fara substante toxice!

4. Lumanarele.
Pune un fitil in coaja de ou, adauga ceara fierbinte, las-o sa se intareasca, dupa care sparge coaja.



5. Fertilizator pentru ghiveci.
Pune cojile de ou intr-un bol cu apa si acopera-l. Cand trebuie sa uzi florile din casa, foloseste aceasta apa.

6. Fertilizator pentru gradina.
Datorita faptului ca au calciu si multe minerale, sunt indicate pentru fertilizarea pamantului din gradina. Piseaza niste coji, pune-le in groapa sapata, fixeaza planta, apoi acopera cu pamant. O data la doua saptamani presara alte coji de oua pisate de jur imprejurul plantei. Astfel tii la distanta si ramele, melcii si alti paraziti.

7. Mini ghiveci.
Fixeaza intr-un cofraj niste oua sparte intr-un capat si golite. Lasa-le sa se usuce, apoi pune foarte putin pamant in ele si infige usor 1-2 seminte de floare. Cand acestea sunt suficient de mari, sparge coaja si muta-le in ghiveci.

8. Impotriva animalelor de companie.
Pentru ca pisica sa nu-ti mai foloseasca gradina drept litiera, pune coji de ou acolo unde stii ca se duce de obicei. Astfel, o vei dezvata de acest prost obicei.

9. Creta.
Ai nevoie de: 5 coji de ou, 1 lingurita faina, 1 lingurita apa foarte fierbinte si colorant alimentar. Spala si pune la uscat coaja de ou, dupa care piseaz-o foarte bine, ca sa obtii pudra. Amesteca apa cu faina, apoi pune o lingurita de coaja de ou. Omogenizeaza, ca sa obtii o pasta groasa. Adauga 1-2 picaturi de colorant si da forma “aluatului”. Pune-l pe un prosop absorbant si tine-l asa cam 3 zile, pana se usuca.



10. Inalbitor pentru rufe.
Sunt persoane care spun ca niste coaja de ou pisata, pusa intr-o punga in cuva masinii de spalat, ajuta la indepartarea petelor.

11. Supliment de calciu.
Usuca timp de 8 minute, la vreo 170 de grade, niste coaja de ou, apoi piseaz-o si consum-o zilnic cu miere de albine, suc ori smoothie.

12. Cafea cu gust mai bun.
Pune cateva bucatele de coaja pisata in cafea, inainte de a o fierbe. Va avea un gust mai putin amar. Iar dupa ce ai terminat de baut, varsa zatul si coaja de ou intr-un ghiveci, spre exemplu. E un compost excelent pentru plante.

Curiozitati despre cojile de oua
- coaja inseamna 9-12% din greutatea totala a unui ou;
- coaja are pori, deci oxigenul si dioxidul de carbon patrund prin ea si usuca oul;
- contine carbonat de calciu, acesta fiind un "ingredient" important al antiacidelor gastrice;
- culoarea este influentata si de hrana, dar si de soiul pasarilor.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-10-29 Vizualizari: 5188


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cojile de oua - 12 intrebuintari uimitoare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro