193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar

Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar
Siropul de artar este intr-adevar un indulcitor unic, care ofera o dulceata naturala si o aroma bogata.

Citeste sfaturile urmatoare si distreaza-te, experimentand cu acest sirop. Poti face adevarate minuni in bucatarie!

Siropul de artar are o aroma mai puternica decat zaharul, dar gustul sau este mai putin dulce. De aceea, e nevoie sa experimentezi pentru a obtine o reteta perfecta.

Gustul
Siropul de artar este bogat si schimbator. Parfumul sau depinde de solul in care a crescut artarul, de anul in care a fost colectat, de temperaturile din acea perioada, etc. Aromele puternic simtite in acesta sunt caramelul, vanilia, de nuca, florale, de ciocolata si cafea.

Cum sa-l folosim in bucatarie
Pentru a inlocui mierea:
Inlocuieste pur si simplu aceeasi cantitate de miere, cu una de sirop de artar.

Pentru a inlocui zaharul:
- pentru gatit, foloseste 3/4 de ceasca de sirop pentru fiecare ceasca de zahar.
- pentru prajituri, pune 3/4 de ceasca pentru fiecare ceasca de zahar, insa scade din totatul de lichid din reteta cu aproximativ 3 linguri pentru fiecare ceasca de sirop pe care o adaugi.
Asta inseamna ca vei folosi doar 75% de sirop de artar pentru cantitatea de zahar necesara.

Aciditatea
Siropul de artar are o aciditate usoara, pe care va trebui sa o neutralizezi daca vrei sa faci un aluat care sa creasca.
Pentru a face acest lucru, adauga intre 1/4 si 1/2 de lingura de bicarbonat de sodiu.

Temperatura de coacere
Iti recomandam sa reduci temperatura cuptorului cu aproximativ 25°, deoarece siropul de artar se caramelizeaza la o temperatura mai joasa decat zaharul.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-10-31 Vizualizari: 3277


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro