193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face o prajitura tabla de sah

Cum se face o prajitura tabla de sah

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face o prajitura tabla de sah
Am descoperit o minunatie de set pentru gatit cu care se face foarte usor un tort supraetajat cu model interior de tabla de sah si nu puteam pastra informatia doar pentru noi.

Super-priceputii cofetari Wilton (SUA) au conceput un sistem ingenios de 3 tavi rotunde cu inel separator, care ii ajuta chiar si pe incepatorii intr-ale gatitului sa prepare adevarate capodopere dulci, potrivite pentru toate ocaziile.

Pentru inceput, pe langa setul Wilton, aveti nevoie de un volum de aluat de aproximativ 2,5 litri – reteta pe care o preferati de obicei.
SFAT: Daca va mai ramane cumva aluat dupa ce pregatiti cele 3 blaturi, preparati cu incredere si niste briose...

Instructiuni pentru un tort in doua culori:
1. Impartiti cantitatea de aluat in doua (aluatul A si aluatul B) si colorati fiecare jumatate in ce culoare doriti.
Pentru tabla de sah clasica, lasati jumatate de aluat necolorat, iar cealalta jumatate preparati-o cu cacao.

2. Pentru primul blat de jos, amplasati inelul separator in prima tava.
Turnati aluatul A in cercul mic din mijlocul tavii si in cercul mare din exterior. Turnati aluatul B in cercul dintre ele. Tavile sunt adanci si aluatul va creste in cuptor, asadar umpleti doar pe doua treimi din inaltime.

3. Scoateti cu grija inelul separator, ridicandu-l cat mai drept posibil. Clatiti-l bine si uscati-l complet.

4. Pentru blatul cel mai de sus, respectati indicatiile exact ca pentru primul blat de jos (pasii 2 si 3).



5. Pentru blatul din mijloc, puneti inelul in ce-a de-a treia tava rotunda din set.
Turnati aluatul B in cercul mic din mijlocul tavii si in cercul mare din exterior si aluatul A in cercul dintre ele. Respectati indicatia de a nu depasi 2/3 din inaltimea tavii.

6. Indepartati inelul ca mai devreme.
Coaceti blaturile conform indicatiilor retetei pe care o folositi si lasati-le sa se raceasca.
Suprapuneti blaturile si glazurati.

Felicitari! Tocmai ati pregatit o mega-surpriza pentru cei dragi! Asa-i ca a fost usor?

Multumim WILTON si DECORIX pentru ideea minunata!





Postat de Liana Hardt pe data de 2014-11-03 Vizualizari: 7078


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face o prajitura tabla de sah, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro