193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ghid de gatit cu capere

Ghid de gatit cu capere

      Trimite pe mail Printeaza
Ghid de gatit cu capere
Desi sunt micute, caperele sunt puternic aromate si adauga un gust deosebit la paste, salate si sosuri.
Daca pana acum nu le-ai acordat o sansa, iata un scurt ghid pentru a incepe sa le integrezi in preparatele tale.

Caperele sunt de fapt bobocii nedeschisi ai plantei Capparis spinosa si sunt de culoare verde inchis.
Deoarece aceste flori se deschid odata cu rasaritul, bobocii trebuie culesi inaintea acestuia. Apoi, sunt uscati la soare si murati.

Cum sa cumperi capere
Cand vine vorba de capere, mai mic inseamna mai bun. O varietate considerata ca fiind cea mai fina vine din sudul Frantei, avand marimea unei boabe de piper.

Pastrarea
Caperele sunt, in general, murate si vandute la borcan. Odata deschis, pastreaza borcanul in frigider si asigura-te ca sunt acoperite de saramura, pentru a nu se usca.

Cum sa le pregatesti
Clateste bine caperele murate inainte de a le folosi, deoarece sunt prea sarate ca sa poata fi mancate direct din borcan.
Lasa-le in apa rece timp de 15 minute si mai clateste-le de cateva ori. Daca sunt mari, le poti taia.
Daca le folosesti ca o garnitura sau pentru o salata, tamponeaza-le cu prosoape de hartie si pune-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Vor deveni mai crocante si se vor deschide putin.



Cum sa le gatesti
Caperele au un gust neobisnuit, care poate fi considerat dobandit. Este picant, sarat si cu o aroma proprie aparte.
E posibil sa le fi gustat deja si sa nu iti fi dat seama. Multe feluri de mancare cu peste dar si cateva sosuri pentru paste contin capere.
Te poti bucura de capere in mai multe feluri, incepand cu sosuri pentru paste, sosuri cu vin sau dressing-uri de salata.
Acestea se potrivesc si pe pizza, dar si in mancaruri mai complexe, cu peste, vitel, curcan.
Caperele merg foarte bine si alaturi de legume.
De asemenea, pot fi prajite si presarate in mancaruri pentru o textura crocanta si un gust mai deosebit.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-05 Vizualizari: 2232


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ghid de gatit cu capere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro