193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor

Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor

      Trimite pe mail Printeaza
Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor
Sa faci prajituri nu e neaparat complicat, insa exista cateva lucruri care impiedica dulciurile sa-si atinga potentialul maxim.

Asigura-te ca nu faci urmatoarele greseli, pentru niste prajiturele ca la carte:

1. Inlocuirea ingredientelor
Coacerea este o stiinta exacta. Nu poti inlocui ingredientele asa cum vrei: faina integrala in loc de faina alba, iaurt grecesc in loc de crema de branza, zahar alb in loc de brun etc. Daca nu vrei sa respecti reteta exact, mai bine cauti alta care sa te satisfaca.

2. Folosirea ingredientelor vechi
Ingredientele pentru copt dureaza destul de mult, insa nu pentru totdeauna. Condimentele isi pierd din savoare dupa un an, deci daca folosesti acelasi borcan de scortisoara, ghimbir sau nucsoara de cativa ani, e timpul sa-l schimbi. Aceeasi regula se aplica si pentru praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Ca sa testezi praful de copt, adauga o jumatate de lingura intr-o cana plina pe jumatate cu apa. Daca face bule, este buna. Ca sa testezi bicarbonatul, fa acelasi lucru, insa adauga o jumatate de lingura de otet alb in apa.

3. Aluatul neracit
Atunci cand tai forme în aluat, racirea acestuia este un pas foarte important, pentru a nu deveni greu de lucrat cu el. Daca aluatul tau devine dificil, pune-l la frigider pentru 15-30 de minute si incearca din nou.

4. Folosirea mainilor
Mainile tale sunt cele mai bune instrumente in bucatarie, pana la proba contrarie. Desigur ca poti sa-ti folosesti degetele pentru prajituri, dar o lingura rotunda, pudrata cu faina e mult mai buna. In loc sa-ti folosesti mainile ca sa apesi aluatul in tava, acopera-l cu o folie, apoi apasa cu o alta tava sau cu o cana mai mare, pentru o suprafata neteda. Scoate apoi folia.



5. Tavi incinse
Atunci cand facem multe prajituri, va trebui sa folosim aceleasi tavi de mai multe ori. Lasa-le sa le raceasca intre rundele de coacere. Pune-le in apa rece sau la frigider, pana sunt reci. Sterge-le inainte de reutilizare.

6. Mai multe tavi deodata
Nu e tocmai recomandat sa pui doua tavi deodata in cuptor, dar poate economisi timp. Asigura-te sa le schimbi intre ele, la jumatatea timpului necesar. In functie de cuptorul tau, e posibil sa trebuiasca sa le schimbi chiar de doua ori. Verifica-le si iti vei da seama ca nu se coc in acelasi ritm.

7. Glazura nu are consistenta dorita
Daca iti faci singura glazura pentru ornat, trebuie sa te asiguri ca are consistenta perfecta pentru ceea ce incerci sa obtii. Pentru detalii minutioase, asigura-te ca glazura e mai groasa. Pentru umpluturi, adauga putina apa calda, pentru a o putea intinde mult mai usor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-07 Vizualizari: 1967


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cele mai mari greseli in coacerea prajiturilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro