193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci orezul perfect

Cum sa faci orezul perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci orezul perfect
Este o sarcina de baza in bucatarie, dar care inca poate fi luata prea putin in serios.

Nu este imposibil sa obtii un orez perfect, ai nevoie doar de cateva secrete: o cantitate corecta de apa, caldura usoara, o oala potrivita si timp de odihna.

Clateste si lasa la inmuiat
Clateste orezul de cateva ori, in apa rece. Sunt doua motive pentru acest lucru: unele sortimente contin talc, iar amidonul continut in orez il poate face lipicios.
Pentru retetele obisnuite, poti obtine rezultate bune fara a-ti inmuia orezul. Daca folosesti orez mai vechi, inmoaie-l pentru 30 de minute. Este traditional si pentru orezul basmati, deoarece ajuta boabele sa se intinda la maximum. In orice caz, asigura-te ca l-ai scurs bine.

O metoda simpla
Sunt multe metode pentru a gati orezul, dar cea mai buna este a absorbtiei: orezul este gatit intr-o cantitate masurata de apa, astfel incat atunci cand este gata, apa a fost absorbita. In timp ce nivelul apei scade, aburul ajuta la terminarea gatirii.
Cheia acestei metode este sa stii de cata apa ai nevoie. Ca o regula generala, foloseste o cana – o cana jumatate pentru fiecare cana de orez alb cu bob lung. Va fi nevoie sa experimentezi putin pentru a-ti da seama ce cantitate preferi. Orezul brun are nevoie de mai multa apa, iar sortimentele cu bob scurt de mai putina. Tine minte: cu cat pui mai multa apa, cu atat vei obtine un orez moale si lipicios.

Timpul de odihna
Dupa aproximativ 12 minute, lichidul ar trebui sa fie absorbit si orezul gata. Daca-l servesti acum, vei observa ca stratul de deasupra este mai uscat si mai pufos decat cel de dedesubt, care poate fi umed si fragil. Ai nevoie de rabdare. Ia orezul de pe foc, fara sa ridici capacul si mai lasa-l cel putin 5 minute si cel mult 30. Vei obtine o textura uniforma.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-14 Vizualizari: 1600


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci orezul perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro