193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci pastele perfecte

Cum sa faci pastele perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci pastele perfecte
Mancarurile cu paste pot fi minunate: usoare, foarte aromate, dar si dense sau lipite – un dezastru.
Iti poti imbunatati reteta de paste, fie ca e vorba de lasagna la cuptor, o salata de paste sau spaghete cu pesto.

Atunci cand pui pastele intr-o oala cu apa clocotinda, amidonul se umfla la maximum.
Pentru o perioada scurta, suprafata pastelor este lipicioasa, ajungand intr-un final la consistenta pe care o stim cu totii...

Amesteca la inceput
Multe retete de paste incep astfel: fierbe o oala mare cu apa. Chiar ai nevoie de atat de multa apa? Daca faci putine paste, nu, dar o cantitate generoasa de apa este necesara din mai multe motive: sunt mai usor de scufundat pastele si se reduce senzatia de paste lipicioase.
Ca sa previi lipirea pastelor, amesteca in primele minute ale pregatirii. Atunci este momentul crucial cand suprafata acestora este plina de amidon lipicios. Daca nu amesteci, se vor lipi si, practic, se vor prepara impreuna.

Adauga sare, nu ulei
Probabil ai auzit ca poti scapa de pastele lipicioase punand ulei in apa. Desi functioneaza in acest sens, pretul este mult mai mare: pastele gatite in apa uleioasa devin si ele uleioase, iar ca rezultat, sosul nu se va mai lipi de acestea.
Daca adaugi ulei, vei opri apa din a da pe afara, dar acest lucru il poti obtine si folosind o oala mai mare. E o solutie mult mai buna decat sa sacrifici savoarea pastelor.



Apa sarata pentru aroma
O cantitate generoasa de sare in apa va asezona pastele intern, deoarece vor absorbi lichidul si se vor umfla. Preparatul va avea nevoie de mai putina sare apoi. Pentru o aroma mai interesanta, adauga intr-o oala cu apa clocotita 1-2 linguri de apa de mare (daca ai la indemana, desigur).

Pastele fierbinti absorb mai mult sos
Alaturi de pastele excelente sta un sos minunat. Si nu doar savoarea este cea care conteaza, ci cand si cum este acesta combinat cu pastele.
Amesteca pastele fierbinti cu sosul fierbinte repede. Nu mai clati pastele, astfel vor absorbi sosul si aromele din acesta. Odata ce se racesc, amidonul umflat se cristalizeaza si devine insolubil, de aceea te poti trezi cu paste fara gust. Asadar,nu amana. In momentul in care pastele sunt gata, adauga sosul, preparat anterior, ca sa fie si el fierbinte.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-19 Vizualizari: 1391


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci pastele perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro