193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se gateste baconul?

Cum se gateste baconul?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se gateste baconul?
Cel mai la indemana este sa pui baconul in tigaia incinsa, iar dupa cateva minute sa-l intorci pe partea cealalta.
Intr-adevar, este usor, dar exista si alte moduri de a gati bacon...
Iata ce iti sugeram noi:

1. Foloseste aparatul de vafe.
Mai intai incinge-l, dupa care taie baconul in fasii si pune-le in aparat. Dupa 3-4 minute ar trebui sa fie gata. Daca ti se pare ca nu e rumenit, inchide inapoi aparatul si mai lasa-l 2-3 minute. Scoate baconul pe un prosop absorbant de bucatarie. Astfel pregatesti rapid un gustos si satios sandvis.

2. In cuptor.
Incinge-l la aproximativ 200 de grade Celsius. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si pune in ea fasii de bacon, intr-un singur strat. Baga tava in cuptor si gateste baconul vreo 6 minute, apoi intoarce-o si mai las-o inca 6 minute.

3. In cuptorul cu microunde.
Pune un bol cu gura in jos pe o farfurie, iar fasiile de bacon pe bol si baga-le in cuptor. Dupa un minut este gata. Atentie cum scoti farfuria, deoarece grasimea din bacon se aduna in ea.

4. Pe grill.
Daca pregatesti burgeri cu bacon, atunci trebuie sa pui baconul pe partea cea mai rece a gratarului, iar dupa 5-7 minute sa-l iei. Cam la fel se procedeaza si cand ai un gratar electric.

5. Pune baconul intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si baga-l in cuptorul neincins.
Cand temperatura dinauntru ajunge la 170 de grade Celsius, intoarce baconul si seteaza timerul pentru 4 minute.



6. Pune fasiile de bacon intr-o tava si bag-o in cuptorul neincins.
Seteaza temperatura la aproximativ 220 de grade Celsius. Din momentul in care a ajuns la aceasta temperatura si pana cand e gata baconul trebuie sa treaca vreo 7 minute. Nu e nevoie sa intorci baconul! La final, scoate-l pe cateva prosoape absorbante de bucatarie.

Sfaturi de la gospodine
- ca sa-si pastreze forma, inainte de a-l pune in tigaie, trece baconul pe sub un jet de apa rece;
- cand e in tigaie sau pe grill, presara niste piper pe bacon;
- nu arunca grasimea care ramane in tigaie. E buna pentru prajit cartofi, spre exemplu.

Retete delicioase
- paste cu bacon si oua ochiuri;
- paine cu bere si bacon;
- cartofi cu bacon si ierburi;
- tocanita cu carnati si bacon;
- dovlecei prajiti cu bacon etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-11-21 Vizualizari: 5250


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se gateste baconul?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro