193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 pasi pentru un cheesecake perfect

5 pasi pentru un cheesecake perfect

      Trimite pe mail Printeaza
5 pasi pentru un cheesecake perfect
Un cheesecake trebuie sa fie intotdeauna excelent, niciodata dezamagitor.

Iata intreg procesul, impartit in pasi simpli, pentru cheesecake-ul perfect.

1. Cea mai buna crema de branza
Sa vorbim intai despre crema de branza - un ingredient foarte important intr-un cheesecake.
Alege o crema bogata si cremoasa. Indiferent de brand-ul pe care il preferi, foloseste o varianta cu grasime, nu e cazul sa incerci sa reduci caloriile.

2. Imbunatatiri
Oricat de buna si cremoasa ar fi, branza are si ea nevoie de ajutor.
Majoritatea retetelor folosesesc smantana, pentru a da o textura mai placuta.
Vei avea nevoie si de cateva oua pentru a tine praitura.
Trei oua intregi sunt destule, insa poti adauga un galbenus in plus, pentru un cheesecake mai catifelat.

3. Amidon pentru siguranta
Putin amidon sau faina in aluatul de cheesecake te asigura impotriva crapaturilor si face prajitura mai usor de taiat in felii curate.
Totusi, va schimba putin textura, o va face mai dura.

4. Crapaturile
Sunt doua motive din cauza carora un cheesecake poate crapa: daca il tii prea mult la cuptor si daca-l racesti prea repede.
Coace-l doar pana se formeaza un inel ferm, insa centrul ramane moale.
Raceste-l treptat, lasa-l intai in cuptor cu usa deschisa, pentru aproximativ o ora.

5. Raceste-l intotdeauna
Un cheesecake este o prajitura care are nevoie de multa grija si de o racire de cel putin 4 ore, desi ideal ar fi o noapte intreaga.
Daca il tai inainte de a-l raci, va avea o textura ciudata si ai putea crede ca ai gresit undeva.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-11-28 Vizualizari: 1685


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 pasi pentru un cheesecake perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro