193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face pizza la tigaie?

Cum se face pizza la tigaie?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face pizza la tigaie?
Nu sunt multi pasi de urmat cand vrei sa faci pizza la tigaie.

Trebuie doar sa pregatesti aluatul, apoi sa-l lasi sa creasca (ideal ar fi 24 de ore), dupa care sa-l intinzi cu mainile si sa-l prajesti.

In schimb, trebuie sa tii cont de cateva lucruri, si anume:
- foloseste faina cea mai fina, dar si care are multe proteine si gluten. Astfel, aluatul va fi elastic;
- nu raci aluatul. Umiditatea din frigider schimba textura aluatului. In plus, e mai greu de modelat atunci cand e rece;
- nu folosi sucitor pentru a intinde aluatul. Procedeaza ca locuitorii din Napoli, si anume intinde-l cu mainile;

- prajeste aluatul la temperatura mentionata in reteta. Daca e mai mica, atunci se va praji mai greu si va rezulta o crusta mai tare;
- temperatura ideala pentru prajit pizza este de 190 grade Celsius;
- prajeste aluatul de pizza in ulei de orez, intrucat are un punct de ardere ridicat si o aroma buna. Poti, de asemenea, sa folosesti si ulei de rapita;
- nu exagera cu toppingul. Daca pui prea mult, crusta se va inmuia.

Cand e vorba de topping, unii bucatari...
- inlocuiesc mozzarella afumata cu Burrata, un sortiment de branza italiana care se prepara din mozzarella si smantana grasa;
- la final, dupa ce se prajeste, stropesc pizza cu putin ulei de masline extravirgin si presara putina sare de mare afumata.

Reteta de pizza la tigaie
Ingrediente

1 ardei gras galben, 1 dovlecel feliat fin, 1 ceapa rosie taiata felii, 225 gr faina cu agent de crestere, 2 linguri + 1 lingurita ulei de masline, 5 linguri sos de rosii proaspat, 50 gr branza Cheddar rasa



Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Pune ardeiul gras, ceapa si dovlecelul intr-o tava antiaderenta, stropeste-le cu o lingurita de ulei de masline, potriveste de piper si sare, amesteca si baga-le in cuptor.
Dupa 20 de minute, timp in care se inmoaie si se rumenesc, scoate-le.
Incinge un gratar la temperatura medie.
Amesteca faina cu uleiul ramas si cu 4-5 linguri de apa.
Framanta aluatul, apoi modeleaza-l, pune-l intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-l timp de 5 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Gateste-l pe partea cealalta inca 5 minute.
Transfera apoi aluatul intr-o farfurie, acopera-l cu sosul de rosii, apoi cu legumele calite si cu branza.
Pune pizza pe gratar 3-4 minute.
Ca sa muti pizza mai usor, foloseste o spatula in forma de mana.
Cand branza s-a topit de tot, ai terminat treaba. Poti servi pizza. Drept garnitura, pregateste o salata simpla.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-12-03 Vizualizari: 2632


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face pizza la tigaie?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro