193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul...

Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul

      Trimite pe mail Printeaza
Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul
Atunci cand pietele si supermarketurile sunt pline de busuioc proaspat, foloseste-l la maximum cu aceste idei creative.

1. Pentru deserturi
a) In salate de fructe

Alaturi de pepene, capsuni si afine, cu suc de lamaie, frunzele maruntite de busuioc merg excelent. Incepe cu una-doua frunze si adauga mai multe pentru un gust mai puternic.

b) Sorbet de fructe
Combinatiile bune includ lime, capsuni si afine. Incepe cu trei cani din sucul tau preferat de fructe, adauga putin zahar, cateva frunze de busuioc, o cana de apa si suc dintr-o lamaie.
Amesteca bine in blender si lasa la racit pentru cel putin o ora. Pune-l apoi intr-un aparat de facut inghetata si urmeaza instructiunile acestuia.

2. Unt cu busuioc
Untul aromat este o metoda sofisticata pentru a imbogati o reteta, in special cand o faci cu ierburi proaspete, precum busuiocul.
Incalzeste untul la temperatura camerei apoi amesteca-l cu busuioc proaspat taiat, putina sare si piper. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider pana se intareste.
Foloseste-l pentru cartofii copti, legumele la abur, painea crocanta sau peste.

3. Otet cu busuioc
Otetul aromat este incredibil de usor de facut. Toarna doua cani de otet alb intr-un borcan, adauga 8-10 frunze de busuioc proaspat, doi catei de usturoi si coaja de portocala.
Lasa borcanul la intuneric pentru doua saptamani, pentru a lasa aromele sa se combine. Foloseste-l in dressing-uri, marinade sau stropeste usor legumele sau carnea cu acesta.

4. Smoothie
Prepara un smoothie verde, cremos si fara lactate, cu aroma de busuioc. Intr-un blender, amesteca 3 kiwi decojite, o banana inghetata, suc de grapefruit, o mana de frunze de busuioc si cateva cuburi de gheata.

5. Ceai
Busuiocul este un membru al familiei din care face parte si menta, iar ceaiul de busuioc poate fi servit dupa mese, pentru a ajuta la digestie.
Ca sa faci un ceai proaspat, toarna o cana de apa clocotita peste doua linguri de busuioc tocat. Lasa-l pentru 5 minute, apoi indulceste cu miere.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-12-10 Vizualizari: 1659


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro