193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa fii un bucatar eco

Cum sa fii un bucatar eco

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa fii un bucatar eco
Aceste sfaturi nu numai ca te vor transforma intr-un bucatar mai atent si mai bland, dar vor aduce si imbunatatiri esentiale in dieta ta:

1. Gateste eficient
"Amprenta" ta gastronomica este energia de care ai nevoie atunci cand pregatesti si gatesti mancarea.
De exemplu, folosind capacele cratitelor atunci cand fierbi apa, poti scadea consumul de energie cu pana la 14%.
Foloseste aparate mici si eficiente, pentru a face de toate, de la aperitive pana la ciorbe.
Nu te sfii sa-ti folosesti putin mainile, cu un tel manual, un deschizator de conserve manual sau chiar un storcator de fructe manual.

2. Gateste la aburi
Ca sa nu faci risipa de apa, gateste la aburi legumele cu o cantitate mai mica, in loc sa le fierbi intr-o oala plina cu apa, pe care oricum o vei arunca.
Ca bonus, legumele vor ramane usor crocante si se vor pierde mult mai putine vitamine si minerale decat in cazul fierberii.

3. Dezgheata mancarea in frigider
O alta metoda sa nu faci risipa de apa este sa eviti sa dezgheti alimente sub un jet de apa sau in chiuveta plina.
Un singur minut in care robinetul curge consuma aproximativ 13-14 litri de apa.
Planuieste-ti mesele de dinainte si pune alimentele inghetate in frigider, pentru o zi sau doua.
De exemplu, ai nevoie de aproximativ 10 ore pe kilogram, atunci cand dezgheti pui. Sau, mai simplu, foloseste cuptorul cu microunde.

4. Nu umple ibricul
Fie ca vrei sa faci o cafea sau un ceai, umple ibricul cu cata apa ai nevoie.
Daca iti ramane totusi putina apa, foloseste-o pentru gatit sau pentru a spala fructe si legume.
Unele ibrice au un dispozitiv special pentru temperatura, astfel incat apa nu trebuie sa ajunga mereu la punctul de fierbere.
Acest lucru este util pentru iubitorii de ceai verde, deoarece acesta este mai bun cu apa care nu a ajuns inca la punctul de fierbere.

5. Zile in care nu gatesti
Ia-ti cate o zi libera, in care nu trebuie sa pregatesti nimic.
Mananca un castron cu iaurt si granola la micul dejun, un sandwich cu unt de arahide si banane pentru pranz si o salata de ton si morcovi pentru cina.

6. Bucura-te de o masa fara carne
Carnea este o sursa excelenta de proteine, fier si vitamina B12.
Insa, e nevoie de mult mai multe resurse pentru a produce carnea, in comparatie cu cerealele, fructele sau legumele.
Ia o pauza de la carne o data pe saptamana. Consuma fasole, linte si nuci, pentru cat mai multe fibre.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-12-15 Vizualizari: 1390


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa fii un bucatar eco, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro