193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 6 greseli atunci cand faci legume la cuptor

6 greseli atunci cand faci legume la cuptor

      Trimite pe mail Printeaza
6 greseli atunci cand faci legume la cuptor
Pare usor sa faci legume la cuptor, nu-i asa?
Le tai, le stropesti cu putin ulei si le bagi in cuptor...
Teoretic, da, insa ar fi cateva greseli pe care sa le eviti, daca vrei sa obtii legume perfecte, usor crocante:

1. Nu taia legumele oricum
Cel mai bine e sa tai legumele in bucati egale, ca sa se coaca uniform.
Atunci cand gatesti cartofi sau dovleac, taie bucatile de aproximativ 5 cm. Astfel, nu vor fi nici prea mari, nici prea mici si se vor gati bine, nici prea repede, dar nici prea incet.
Cand e posibil, lasa legumele mici intregi. Morcovii, de exemplu, pot fi bagati la cuptor intregi, iar broccoli poate fi taiat o data pe lungime.

2. Nu folosi aceeasi cantitate de ulei pentru toate legumele
Atunci cand ai terminat de taiat, asigura-te ca le oferi destul ulei legumelor tale, insa nu presupune ca toate au nevoie de la fel de mult.
Legumele poroase, precum ciupercile si vinetele, au nevoie de putin mai mult ulei.
Ca o regula, foloseste doua linguri de ulei de masline pentru o tava, dar mai adauga daca ai legume ce absorb umezeala.
Nu folosi prea mult, pentru ca vor deveni uleioase. Legumele tale trebuie sa fie doar usor lucioase.

3. Nu folosi orice tava
Chiar daca poti folosi aproape orice tava, cel mai bine e sa folosesti una joasa.
Legumele au un continut mare de apa, iar atunci cand aceasta se evapora, cu cat sunt mai inalti peretii unei tavi, cu atat vei obtine mai multi aburi. E posibil sa nu iasa legumele asa cum te asteptai, ci putin mai apoase...



4. Nu incarca tava
Lasa spatiu legumelor tale, din acelasi motiv ca mai sus: aburii.
Ai grija sa lasi destul spatiu intre fiecare bucata, pentru a se rumeni cat mai bine.

5. Foloseste o temperatura potrivita
Nu lasa un foc mic, creste temperatura. Vrei niste legume caramelizate si cu un exterior crocant. Daca le vei lasa la foc mic, vor fi prea moi.

6. Nu le lasa sa se faca singure
Ca sa te asiguri ca se gatesc bine, trebuie sa le mai intorci cat timp sunt in cuptor. Nu vrei sa obtii legume cu o parte arsa si restul nefacute...
Ar trebui sa le tii la cuptor cam 35-45 de minute si sa le amesteci de 1-2 ori.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-12-29 Vizualizari: 1985


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 6 greseli atunci cand faci legume la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro