193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 greseli periculoase pentru mancare

5 greseli periculoase pentru mancare

      Trimite pe mail Printeaza
5 greseli periculoase pentru mancare
Cu totii stim ca trebuie sa ne spalam pe maini inainte sa pregatim mancarea, dar exista multe alte greseli pe care le poti face fara sa iti dai seama.

Iata ce trebuie sa eviti ca sa te bucuri de mancare fara a exista riscul sa te imbolnavesti:

1. Speli carnea de pui inainte sa o gatesti
Carnea de pui reaminteste, de multe ori, de salmonella, deci trebuie sa fii foarte precaut atunci cand umbli cu carnea cruda. Nu o clati, deoarece poti imprastia bacteriile in chiuveta sau robinet. Dupa ce ai pus carnea la gatit, spala-te pe maini, dar spala si chiuveta, robinetul si orice alta suprafata care a intrat in contact cu aceasta. Foloseste apa calda si sapun. Niciodata sa nu folosesti acelasi fund de lemn pentru carne cruda si legume.

2. Nu bagi in frigider alimentele dupa ce le tai
Odata ce ai taiat orice fruct sau leguma, procesul de stricare devine mai rapid. Asta inseamna ca, daca ai taiat un ananas, trebuie sa-l tii in frigider. Sau daca ai adus o jumatate de pepene de afara, trebuie sa-l tii in congelator.

3. Nu ingheti mancarea cum trebuie
Mancarea inghetata trebuie sa fie invelita de doua ori, pentru a te asigura ca nu se deterioreaza si ca nu se formeaza cristale de gheata, stricand textura si gustul. Atunci cand ingheti mancare intr-un container, lasa putin spatiu pentru a se extinde. De asemenea, asigura-te ca ai setat congelatorul pe mai putin de 0 grade, pentru a pastra mai bine alimentele.

4. Nu folosesti un termometru
Un bucatar bun poate stabili cand carnea e gata prin atingere, vaz sau miros, dar asta nu inseamna ca e sigura pentru mancat. Trebuie sa verifici intotdeauna carnea cu un termometru digital. De asemenea, tine minte sa speli intotdeauna termometrul dupa ce l-ai folosit.

5. Lasi mancarea afara ore intregi
Data viitoare cand organizezi o petrecere, tine minte ca nimic nu trebuie sa stea afara mai mult de doua ore. Serveste portii mai mici si lasa restul la frigider, pentru a le aduce treptat. Atunci cand aduci mancare ca sa reumpli farfuriile, nu pune mancarea rece peste cea veche, ca sa eviti formarea bacteriilor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-01-07 Vizualizari: 1586


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 greseli periculoase pentru mancare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro