193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 4 tehnici de baza in bucatarie

4 tehnici de baza in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
4 tehnici de baza in bucatarie
Sa inveti sa gatesti este o idee infricosatoare pentru multi oameni, insa, daca o iei de la zero si faci pasi marunti, vei fi uimit de rezultate.

Iata 4 tehnici pe care oricine ar trebui sa le cunoasca:

1. Cum gatesti paste al dente
Sa gatesti paste al dente inseamna ca pastele sunt inca ferme cand le musti. Pastele gatite bine aduc si beneficii nutritionale, avand un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca organismul le va digera mai greu decat pe o alta mancare plina de carbohidrati.
Fiecare tip de paste are un timp diferit de gatire, deci e important sa urmezi exact instructiunile de pe ambalaj. Verifica daca sunt gata gustand si asigurandu-te ca opun putina rezistenta atunci cand incerci sa musti.
Atunci cand le amesteci cu sosul, tine minte ca sosurile groase merg cu paste tub (de ex. penne), uleiurile cu paste lungi, iar cele cremoase cu rigatoni sau fettuccine.

2. Invata sa lucrezi cu cutitul!
Lucrul cu cutitul poate fi intimidant, dar tot ceea ce ai de facut este sa tii minte niste forme. Toate legumele pot fi taiate in diferite forme.
Sa luam, de exemplu, castravetele: Incepi prin a-l decoji si taia in forma de cruce, in segmente de lungimea cutitului. Taie fiecare segment pe lungime, apoi transforma-le in batoane. Toaca batoanele impreuna, intorcandu-le la 90 de grade. Foloseste apoi castravetele tocat intr-o salata sau salsa.

3. Perfectioneaza-ti metoda de gatit la tigaie!
Poti folosi o metoda de gatire uscata, care creeaza o crusta deasupra proteinelor, ceea ce nu numai ca imbunatateste aromele, dar pastreaza si textura din interior. In timpul acestui proces, proteinele din carnea de pui, porc, vita sau fructe de mare, sunt caramelizate intr-o tigaie foarte incinsa.



Incepi prin a absorbi excesul de umezeala din carne, apoi le ungi cu putin ulei, pui putina sare si ierburile tale preferate. Nu pune prea multe ingrediente, si alege o tigaie destul de mare. Incalzeste tigaia timp de 5 minute si adauga ulei pentru a evita arderea alimentelor. Pentru bucati mai mari, aceasta este doar prima etapa. Continua prin a le baga la cuptor.
Portiile mici, precum pestele, sunt mai delicate si mai subtiri, deci e posibil sa le scoti din tigaie si sa le pui direct in farfurie. Totusi, nu strica munca la sfarsit. Lasa ingredientele sa se "odihneasca" macar 5 minute inainte sa incepi sa le organizezi pe portii.

4. Prepara omleta perfecta!
O omleta este o mancare perfecta pentru orice masa a zilei, dar oricine a incercat sa o stapaneasca, si-a dat seama ca poate fi chiar complicata...
Incepe cu putin unt in tigaie, apoi adauga ouale batute. Cand mijlocul este ferm, dar inca umed, adauga umplutura si ridica usor partea mai aproape de tine, astfel incat sa se indoaie peste cealalta, obtinand o semiluna.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-01-09 Vizualizari: 1540


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 4 tehnici de baza in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro