193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru o supa reusita

Sfaturi pentru o supa reusita

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru o supa reusita
Chiar daca ai cateva retete de supa care iti ies de fiecare data, nu strica sa aduci ceva nou in acestea.

Iata cateva sfaturi pentru a reduce grasimile din supe si nu numai:

1. Cele mai bune supe sunt facute dintr-o baza de ingrediente proaspete. Evident, acest lucru poate consuma destul de mult timp. Poti reduce timpul petrecut in bucatarie folosind baze de supa inghetate sau bulion. Chiar si asa, rezerva-ti destul timp pentru a face o supa buna.

2. Chiar daca ingredientele proaspete sunt cele mai bune, unele legume congelate sau la conserva merg la fel de bine, precum mazarea, fasolea verde sau porumbul.

3. O supa calda este o alegere buna intre doua mese ale zilei sau dupa consumarea de bauturi alcoolice, pentru refacerea organismului.

4. In mod ideal, supele reci ar trebui servite in recipiente racite in prealabil.

5. Daca supa nu este felul principal al mesei, te poti baza pe un litru ca sa servesti 6 persoane. Daca este un fel principal, atunci un litru ajunge pentru aproximativ 2-3 portii.

6. Ca sa reduci cantitatea de grasimi, fa supa cu o zi inainte, raceste-o, apoi arunca grasimea care se formeaza deasupra. Daca nu ai timp sa o racesti, foloseste un prosop de hartie neimprimat, pentru a absorbi uleiul de la suprafata.



7. Supele au un gust mai bun daca sunt facute cu o zi sau doua in avans si se reincalzesc chiar inainte de a fi servite.

8. Verifica daca ai condimentat bine supele reci chiar inainte de a le servi, deoarece acestea tind sa afecteze papilele gustative si vor avea nevoie de mai multe condimente decat supele calde.

9. Daca o supa calda este prea sarata, adauga un cartof intreg, fara coaja, si lasa la clocotit timp de 15 minute pentru a absorbi sarea. Scoate cartoful si serveste.

10. Tine minte ca ierburile vor avea o aroma mai intensa daca sunt adaugate la sfarsitul unui lung proces de gatire.

11. Vinul este excelent pentru supe. Atunci cand folosesti alcool in supa, pune mai putina sare, deoarece vinul intensifica gustul sarat. Nu adauga mai mult de un sfert de cana de vin la un litru de supa.

12. Si berea este buna pentru supe. O regula generala este sa adaugi o cana de bere la trei cani de supa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-01-16 Vizualizari: 1296


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru o supa reusita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro