193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bucataria poloneza

Bucataria poloneza

      Trimite pe mail Printeaza
Bucataria poloneza
Putin diferita de alte bucatarii traditionale din Europa de Est, bucataria poloneza este un amestec de traditii culinare slave si germanice, foarte prezente fiind aici carnea de porc si de pasare, taieteii, pastele, condimentele specifice, dar si legume de tot soiul cu accent pe cele disponibile tot anul cum e si cazul cartofilor si al verzei murate. Polonezilor le place sa manance bine si de aceea mesele lor traditionale sunt foarte consistente, pe langa carne servindu-se de multe ori si sosuri delicioase, si deserturi incarcate cu frisca si creme pe baza de oua cu mult zahar.

O masa traditionala poloneza va necesita deci nu doar suficient timp pentru a fi pregatita corespunzator, dar si multa atentie pentru ca e vorba despre o bucatarie cu pretentii care pune in centrul ei mesele festive, ocaziile speciale si un respect deosebit fata de invitati. La mesele principale ale zilei se servesc mai mereu cate trei feluri incepand cu supa/ciorba si aperitivele si incheind cu desertul. Pentru cei aflati la cura de slabire sau cei care au probleme cu colesterolul ridicat se recomanda atentie intrucat felurile de mancare contin multe grasimi si suficient zahar cat sa te faca sa gandesti de doua ori inainte de a te aseza la masa.

Va propunem in continuare si cateva dintre retetele traditionale poloneze, destul de populare in intreaga lume, nu foarte greu de preparat si nici prea costisitoare din punct de vedere financiar. Este vorba despre binecunoscutii pierogi cu carne/varza, despre supa zurek si supa de castraveti si de deserturi precum prajitura cu mac, prajitura cu branza la cuptor si clatitele de cartofi.

Supa zurek
Placinta cu branza la cuptor
Clatite de cartofi
Supa de castraveti





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-06-24 Vizualizari: 7906


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucataria poloneza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro