193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru sotat carne

Sfaturi pentru sotat carne

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru sotat carne
Una dintre cele mai usoare si rapide metode de gatit este sotarea.

Aceasta presupune gatirea unui aliment la o temperatura ridicata, intr-o cantitate destul de mica de grasime, iar la final in obtinerea unui sos din reziduurile care raman in tigaie.

Pasi pentru sotat carne:
1. Alege o tigaie cu fund gros.
Astfel caldura e distribuita uniform. Nu folosi tigaie non-aderenta pentru ca aceasta impiedica formarea crustei aurii de pe suprafata carnii.

2. Lasa tigaia sa se incinga.
Cum stii daca e suficient de fierbinte? Pune mana deasupra ei, cam la 5 cm inaltime. Daca nu o poti tine mult inseamna ca e numai buna de sotat.

3. Pune putin ulei in tigaie, cat sa greseze tigaia si lasa-l sa se incinga.

4. Sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie inainte s-o pui in tigaie. Acest lucru e necesar pentru a se rumeni usor. De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu aglomerezi tigaia, altfel nu se va sota, ci va fierbe.

5. Gateste carnea la foc mediu spre mare.
Dupa ce s-a rumenit pe o parte, intoarce-o pe partea cealalta. In cazul in care ti se pare ca prea repede se gateste, micsoreaza intensitatea focului. Cand e gata, pune-o intr-o farfurie si acoper-o, ca sa o tii calda cat mai mult timp.

6. Desprinde de tigaie reziduurile
si toarna peste ele niste supa de pui ori vin (lichidul le va inmuia). Amesteca-le timp de cateva minute, pana cand sosul ajunge la consistenta pe care o vrei.



Sfaturi de la gospodine
- in general, se poate folosi orice fel de ulei;
- unii bucatari nu recomanda sotarea in unt obisnuit pentru ca acesta arde mai repede si la temperaturi mai joase decat alte grasimi;
- cea mai buna este tigaia cu baza mare si margini nu foarte inalte. De ce? Pentru ca asigura o mai mare suprafata de contact si permite amestecarea rapida in mancare fara utilizarea spatulei, ci doar prin miscarea tigaii;
- niciodata, cand sotezi carne, nu trebuie sa infigi furculita in ea. Daca procedezi asa, sucul din interior se scurge in tigaie, iar carnea se usuca;
- nu trebuie sa amesteci des in tigaie, ca sa nu lungesti procesul de sotare;
- de ce se sterge carnea inainte de a fi pusa in tigaie? Ei bine, si ca sa nu sara stropi de ulei fierbinte pe tine si nici sa nu scada temperatura lui;
- cand nu stii ceva, intreaba. Mamele si bunicile noastre au, cu siguranta, cateva sfaturi pentru sotarea perfecta.

Pentru o masa delicioasa, este bine sa stim si cum se soteaza legumele.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2015-01-21 Vizualizari: 1405


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru sotat carne, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro