193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru inlocuirea ingredientelor

Sfaturi pentru inlocuirea ingredientelor

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru inlocuirea ingredientelor
Cand esti in bucatarie, in timpul prepararii unei retete, si constati ca iti lipseste un ingredient, varianta la indemana este sa-l inlocuiesti cu altul.
Dar cu ce? Daca nu stii ce sa alegi, ai "sanse" sa compromiti preparatul.

Uite cateva ingrediente des folosite de orice gospodina, precum si substitutele lor:

Condimente
- ienibahar granulat (Allspice) => scortisoara, un varf de cutit de nucsoara si cateva cuisoare;
- seminte de anason => seminte de fenicul sau cateva picaturi de esenta de anason;
- chili pudra => putin sos de ardei iute + oregano uscat si seminte de chimen macinate;
- curry pudra => turmeric + ghimbir + piper negru + coriandru + seminte de chimen macinate + chili pudra;
- 1 lingurita de radacina de ghimbir rasa => 1/4 lingurita ghimbir macinat;
- nucsoara macinata => scortisoara sau ghimbir;
- 1 lingurita condimente pentru carne de pui => 3/4 lingurita salvie uscata + 1/4 lingurita mix de: cimbru, maghiran si rozmarin (uscate toate) si piper negru;
- sarea se poate inlocui cu ierburi aromatice proaspete (in aceeasi cantitate ca si sarea);
- 1 lingura de mix thailandez => 1 lingurita coriandru macinat + 1 lingurita ardei iute rosu + 1/4 lingurita sare + 1/4 lingurita ghimbir macinat + 1/4 lingurita usturoi pudra + 1/4 lingurita ceapa pudra.

Pentru copt
- 1 lingurita de praf de copt => 1/2 lingurita crema de tartar + 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 50 gr firimituri uscate de paine => 70 gr firimituri proaspete de paine sau 50 gr biscuiti faramitati sau 50 gr fulgi de porumb;
- 30 gr drojdie proaspata => 8 gr drojdie uscata activa.



Ierburi aromatice
- busuioc => oregano sau cimbru
- 1 frunza de dafin => 1/4 lingurita dafin maruntit sau 1/4 lingurita cimbru;
- arpagic => ceapa verde sau praz;
- coriandru => patrunjel;
- marar => tarhon (in aceeasi cantitate);
- mix italian => busuioc, rozmarin sau oregano;
- maghiran => cimbru sau busuioc;
- rozmarin => tarhon sau cimbru.

Pentru prajituri
- 30 gr ciocolata semi-dulce => 30 gr ciocolata fara indulcitor + 1 lingura zahar;
- amidon de porumb => 2 linguri de faina 550;
- 200 gr sirop de porumb => 200 gr zahar granulat + 50 ml apa;
- 230 gr faina pentru prajituri => 230 gr faina 550 (cu 2 linguri in minus);
- 230 gr faina cu agent de crestere => 230 gr faina 550 + 1 lingurita praf de copt + 1/2 lingurita sare + 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu;
- iaurt cu aroma de fructe => iaurt natur + fructe proaspete.



Alte produse:
- 1 lingurita coaja de lamaie => 1/2 lingurita esenta de lamaie, 2 linguri suc de lamaie;
- 1 lingurita coaja de lime => 1/2 lingurita esenta de lime, 2 linguri suc de lime;
- 220 gr mascarpone => 220 gr crema de branza obisnuita;
- orez alb => orez brun, orez salbatic, mei, in, quinoa, orz (in cantitati egale);
- cca 100 gr sos de soia => 4 linguri sos Worcestershire + 1 lingura apa;
- 400 gr sos de rosii => cca 90 gr pasta de rosii + 200 ml apa;
- 1 lingura ulei canola => 1 lingura ulei de floarea-soarelui sau ulei de sofranas;
- 230 ml vin alb => 230 gr supa de pui, 230 ml suc de mere, suc de struguri albi (pentru prajituri).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2015-01-26 Vizualizari: 9666


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru inlocuirea ingredientelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro