193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu mustar

Cum sa gatesti cu mustar

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu mustar
Mustarul nu este doar un condiment, el este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta.
Iata cum il poti folosi:

1. Cu arome indraznete
De exemplu, combina mustarul cu sos de soia si Tabasco, ca sa creezi un sos simplu pentru carnea de pui. Mustarul se indulceste atunci cand il gatesti, iar sosul de soia contine destula sare pentru a echilibra. De asemenea, este o idee buna sa ungi carnea cu mustar inainte de a o gati. Poti folosi mustar cu hrean, apoi sa adaugi hrean ras, pentru un gust deosebit.

2. Imbunatateste-ti stilul de a condimenta, cu mustar.
E chiar usor! Il poti adauga in burgeri sau sandwich-uri, alaturi de ketchup, sau la cartofii prajiti. Incearca diferite combinatii. Semintele de mustar pot fi folosite si la muraturi.

3. In bauturi
Desi poate suna ciudat, exista tipuri de gin facute cu diferite condimente, printre care si seminte de mustar. De asemenea, poti gasi variatii ale cocktailului Bloody Mary care includ mustar. Daca esti mai conservator, poti incerca acasa sa amesteci un Bloody Mary traditional cu putin mustar cu hrean.

4. Pentru cartofi
Mustarul adauga o aroma intensa salatei clasice de cartofi. Poti incerca si un dressing facut din mustar. Nu te opri aici, adauga o lingura de mustar in piureul de cartofi pentru a-l "readuce la viata".

5. Pentru oua
Mustarul este un ingredient traditional pentru oua umplute, dar o lingura poate adauga savoare chiar si intr-o omleta sau oua jumari. Il poti folosi si ca un simplu topping pentru ouale fierte tari.

6. Pe legume
Chiar daca e vorba de legume facute la aburi sau la cuptor, mustarul aduce o nota mai complexa decat sarea si piperul. Pune putin peste morcovi, mazare sau fasole verde. Incearca-l si pentru legumele radacinoase.

7. In tocanite
Multe dintre tocanitele clasice striga dupa o lingura de mustar, deoarece adauga savoare si actioneaza ca un agent de ingrosare pentru sos. Foloseste-l in tocanite de pui sau vita.

8. Pentru snitele
Unge bucatile de carne cu putin mustar si vei obtine un adevarat lipici care va ajuta pesmetul sa ramana pe mancare pana la final.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-02 Vizualizari: 1013


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu mustar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro