193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» 5 greseli pe care le faci cand prepari oua jumari...

5 greseli pe care le faci cand prepari oua jumari

      Trimite pe mail Printeaza
5 greseli pe care le faci cand prepari oua jumari
Ouale jumari sunt rapide si simple, fiind printre primele mancaruri pe care invatam sa le facem.
Dar... le faci intr-adevar cum trebuie?

Iata cele mai comune greseli, pe care sa le eviti:

1. Nu bati ouale destul
Este foarte simplu sa te grabesti si sa nu respecti acest pas esential. Este foarte important sa bati bine ouale, daca vrei sa obtii jumari moi si pufoase. Daca le bati prea putin, galbenusurile si albusurile nu se vor combina bine, si vei obtine oua inegal pregatite.
Sfat: Amesteca pana cand galbenusul este spart complet si amestecat. Ouale batute ar trebuie sa aiba o culoare galbuie uniforma.

2. Amesteci ouale prea devreme
E bine sa pregatesti mancarea inainte de a o gati, dar acest pas trebuie lasat pana in ultimul minut. Atunci cand bati ouale, ai doua scopuri: sa combini albusul cu galbenusul si sa incorporezi aer. Daca lasi ouale sa stea prea mult, pana sa le pui in tigaie, aerul se pierde si ouale se dezumfla.
Sfat: Bate ouale exact inainte de a le pune in tigaie. Vor avea mai mult aer si volum si vei obtine jumari incredibil de pufoase.

3. Folosesti temperaturi prea ridicate
Chiar daca multe mancaruri se gatesc bine la o flacara mare, ouale jumari nu se numara printre ele. Risti sa le gatesti prea mult sau chiar sa le arzi.
Sfat: Rabdarea este cheia. Ouale jumari au nevoie sa fie gatite la foc mic si incet. Vei avea mult mai mult control asupra lor si vei evita arderea acestora.

4. Folosesti tigaia gresita
Daca faci doua oua pentru micul dejun, nu ai nevoie de o tigaie mare. Iti creste sansele sa le arzi. Pe de alta parte, daca faci multe oua, nu incerca sa le inghesui intr-o tigaie micuta, deoarece nu se vor gati egal.
Sfat: Daca faci doar cateva oua, foloseste o tigaie mica. De asemenea, incearca sa folosesti o tigaie de fonta sau una nelipicioasa. Va fi mult mai usor sa o cureti.

5. Lasi ouale pe foc prea mult
Daca nu le iei la timp de pe foc, ouale vor deveni tari, uscate si gumoase, departe de a fi jumarile pufoase la care te asteptai. Da, este important sa verifici daca sunt gata, inainte sa le scoti, dar ai grija sa nu lasi tigaia prea mult timp pe foc.
Sfat: Ia tigaia de pe foc atunci cand ouale sunt inca moi. Caldura ramasa in tigaie va continua sa le gateasca pentru aproximativ un minut.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-04 Vizualizari: 1065


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 greseli pe care le faci cand prepari oua jumari, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro