193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 8 alimente pe care le consumi gresit

8 alimente pe care le consumi gresit

      Trimite pe mail Printeaza
8 alimente pe care le consumi gresit
Exista multe tehnici si trucuri ca sa scoti ceea ce e mai bun din fiecare aliment.

Deci, cum poti beneficia din plin din mancarurile tale?
Iata cateva alimente pe care, cel mai probabil, le consumi gresit:

1. Cartofii
Crezi ca obtii beneficiile cartofilor atunci cand consumi cartofi prajiti, piure sau cartofi albi la cuptor? Mai gandeste-te. Un studiu recent a demonstrat ca cei mai buni cartofi sunt cei rosii, care ajuta circulatia sangelui si scad riscul de cancer. Mai mult decat atat, cartofii rosii isi inving adversarii albi si la cantitatea mare de polifenoli si efectul asupra cantitatii de zahar din sange.

2. Ceaiul
Daca vrei sa absorbi multi nutrienti din ceaiul tau, atunci uita de metoda englezilor. Atunci cand adaugi lapte, de fapt distrugi o parte din beneficiile cardiovasculare pe care ceaiul le poate aduce. Iti place ceaiul verde? Adauga putin suc de fructe pentru a-l indulci. Vitamina C din suc va ajuta nutrientii din ceai, in loc sa-i distruga.

3. Morcovii
Odata cu racirea vremii, ne vine cheful de supe. Data viitoare cand faci supa de pui cu taitei, rezista tentatiei de a taia morcovii, deoarece odata ce i-ai micsorat, suprafata lor este mai mare si permite mai multor nutrienti sa scape. Asta inseamna ca dupa ce i-ai spalat si curatat, trebuie sa-i pui in apa intregi. Lasa-i mai mult la fiert, deoarece gatirea este benefica pentru carotenoizi.

4. Usturoiul
Nu te grabi sa adaugi usturoiul in mancare imediat dupa ce-l zdrobesti. Studiile spun ca e bine sa zdrobesti usturoiul si apoi sa-l lasi deoparte cel putin 10 minute. Acesta va elibera o enzima numita alicina, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

5. Dressing-uri
Un dressing fara grasimi pare parea o idee buna, teoretic. Insa, cand iti dai seama la ce renunti, nu merita. Grasimea pe care o pui intr-un dressing te ajuta sa te simti satul si satisfacut dupa ce ai consumat salata. De asemenea, absorbi mai multi nutrienti, in special din luteina, beta-caroten si licopen.



6. Merele si perele
Lasa fructele sa se coaca putin. Procesul de coacere permite epuizarea clorofilei, ceea ce va duce la antioxidanti mai "activi".

7. Broccoli
Broccoli este, cu siguranta, unul dintre alimentele cele mai sanatoase pentru organism. Este eficient in lupta impotriva diverselor tipuri de cancer. Modul in care il pregatesti face diferenta. Gatitul la aburi este singura metoda care pastreaza intacte beneficiile acestuia. Fiertul si prajitul sunt cele mai daunatoare. De asemenea, combinatiile cu alimente picante sunt excelente impotriva cancerului.

8. Mustarul
Mustarul este fabulos sub orice forma, in sosuri, salate sau sandvisuri, insa daca esti interesat de beneficiile sale (scaderea inflamatiilor, reducerea riscului de cancer) trebuie sa-ti mentii alegerile cat mai simple. Mustarul simplu are cele mai multe beneficii. De ce? Pentru ca acesta contine curcumina, care nu numai ca da mustarului ieftin culoarea galbena, dar si beneficiile cuvenite.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-09 Vizualizari: 1353


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 8 alimente pe care le consumi gresit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro